Nieuwe studie over emotie en zingeving tijdens coronacrisis

Nieuwe studie over emotie en zingeving tijdens coronacrisis

Hoe zinvol vinden we het leven tijdens deze periode van crisis?

De pandemie beïnvloedt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook hoe we ons leven ervaren en zin geven aan ons bestaan. Met een grootschalig onderzoek willen wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de UGent de evolutie van de impact van de coronacrisis op de zingeving van burgers onderzoeken.

Meer concreet willen de wetenschappers onderzoeken hoe de ervaring van burgers, zoals u en ik, deze tweede golf in vergelijking met de eerste golf emotioneel ervaren, hoe we hier mee omgaan, hoe het onze gezondheid en slaap beïnvloedt, maar vooral ook hoe zin wordt gegeven aan ons leven, en of deze periode ook een kans biedt om hier sterker uit te komen. Heeft het leven een andere betekenis gekregen? Wordt er meer of minder nagedacht over de grote thema’s in het leven, zoals de betekenis van het leven, de dood en de eigen vrijheid? Zijn we minder ongelukkig of gaan we er anders mee om? Hoe ervaren mensen zichzelf, de eigen verbondenheid met anderen, het werk,…

De vragenlijst in het Nederlands

https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b3MWC7YLRYjUhFj

De vragenlijst in het Engels

https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6qUA8uxTEkRbPdb

Dit onderzoek is een initiatief van de onderzoeksgroep Emotion, Meaning and Neuroplasticity, Vrije Universiteit Brussel.

Contactgegevens van de onderzoekers zijn verkrijgbaar bij de persrelaties van de VUB of via Existential.Wellbeing@vub.be

PE
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel