Masterstudenten Geneeskunde krijgen doktersjassen omgehangen

Masterstudenten Geneeskunde krijgen doktersjassen omgehangen

Zaterdag is Witte Jassenceremonie op VUB-campus in Jette

Nu zaterdag 27 oktober vindt vanaf 11u00 op Brussels Health Campus in Jette de Witte Jassenceremonie plaats. Tijdens deze plechtigheid krijgen de studenten van de eerste master Geneeskunde officieel hun doktersjas en een badge van het UZ Brussel. Het is een plechtig moment dat symbool staat voor het begin van hun ziekenhuisstages. 

Dit jaarlijkse ritueel symboliseert hun overgang naar het medische beroep. Met hun klinische stage krijgen de geneeskundestudenten voor het eerst de verantwoordelijkheid voor de omgang met patiënten. Dat gaat gepaard met het onderschrijven van de specifieke wetgeving en de beroepsethiek. Het wordt met andere woorden in één klap écht voor deze studenten.
Bovenop de theoretische kennis wordt de opleiding Geneeskunde aan de VUB gekenmerkt door de extra tijd en aandacht die besteed wordt aan de praktijk. Onze studenten starten een jaar dan hun collega's en ze lopen ook langer stage. Velen kiezen bovendien voor één of meerdere stages in het buitenland.
 
PROGRAMMA 
• Witte Jassen Ceremonie: Wie, Wat, Waarom?
Prof. dr. N. Pouliart
 
• Deontologie van het beroep
Prof. dr. M. Deneyer
 
• Overhandiging van de UZ-badge
Prof. dr. M. Noppen, gedelegeerd bestuurder UZ Brussel
 
• Overhandiging van de witte jas
Prof. dr. P. in't Veld, decaan
 
• Woordje van de studenten: wat betekent de witte jas voor mij?
 
• Slotbeschouwing
Prof. dr. N. Pouliart

• Receptie

Contacteer ons
Sicco Wittermans Woordvoerder, Persrelaties VUB
Sicco Wittermans Woordvoerder, Persrelaties VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel