Masterclass Inclusieve Smart Cities

Masterclass Inclusieve Smart Cities

VUB-Leerstoel Smart Cities

Hoe zorgen we dat slimme oplossingen voor steden ook aandacht hebben voor sociaal kwetsbare burgers, minder digitaalkrachtige burgers, en burgers met een handicap? Nu vrijdag organiseert SMIT-VUB een masterclass rond inclusieve slimme steden en wist daarbij ook een internationaal expert te strikken.

James Thurston is vice-voorzitter van G3ict  een initiatief dat wereldwijd inzet op inclusieve ICT. Samen met World Enabled ontwikkelde G3ict een toolkit waarmee onder andere lokale overheden, beleidsmakers en IT professionals aan de slag kunnen om de technologie in slimme steden meer toegankelijk en digitaal inclusief te maken.

Wanneer: Vrijdagnamiddag 20 april (14u.-17u.)

Waar: Studies in Media, Innovation and Technology (SMIT), Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 9, 1050 Brussel, 1ste verdieping

Volledige programma: zie http://smit.vub.ac.be/event/master-class-7-inclusive-smart-cities voor een overzicht van al onze sprekers tijdens de masterclass

Deze masterclass vindt plaats in het kader van de smart cities leerstoel gepromoot door Prof. Dr. Pieter Ballon.

 

Over de VUB-leerstoel Smart Cities

De leerstoel Smart Cities wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, de Faculteit Economische en Sociale Wetenschappen en Solvay Business School, en SMIT-VUB (Studies in Media, Innovation and Technology), samen met haar partners Joyn, Thanksys en Belfius.

Als onderdeel van de leerstoel wordt ongeveer tweemaandelijks een masterclass georganiseerd om publieke en private actoren samen te brengen die de ambitie hebben om slimme stadsprojecten te ontwikkelen en zo onderling kennis uit te wisselen.

www.smartcitychair.be

 

 

Lizzy Bleumers

Senior Researcher

imec-SMIT-VUB | Pleinlaan 9, 1050 Brussels

Organizer Smart City Chair Master Classes & Ludic City Lectures

02 629 16 47

 

James Thurston

Vice President for Global Strategy and Development

G3ict – the Global Initiative for Inclusive ICTs

Mobile +1-202-790-1013      |      Twitter @jamesthu

www.g3ict.org     |      www.smartcities4all.org      |      www.m-enabling.com

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel