Maak kennis met het nieuwe gezicht van de site "Kazernes"

De “Kazernes” van de vroegere Rijkswacht in Elsene ondergaan als site weldra een volledige gedaanteverandering tot een heuse wijk die de burgers, de stad en de kennis dichter bij elkaar moet brengen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en twee universiteiten (ULB en VUB) hebben de koppen bij elkaar gestoken om de grondslag te leggen voor een ambitieus project. Nu het Gewest dit voormalig militair complex van de Federale Staat heeft overgekocht kunnen ze samen met Beliris starten met dit mooie project.

De ideaal gelegen site nabij meerdere grote campussen, op het raakpunt van jonge en levendige wijken en aan een knooppunt van het openbaar vervoer, zal worden opengewerkt en omgevormd en het erfgoed opgewaardeerd. Daarmee zal deze wijk tegemoetkomen aan de behoefte van de Brusselaars aan woningen, voorzieningen en levenskwaliteit, maar dan wel ten volle ingebed in de stad en met nadrukkelijke academische en internationale accenten.

Wilt u in avant-première alle nadere details te weten komen over deze site, over de eerste reconversiefase en over zijn nieuwe naam, dan bent u samen met

Rudi Vervoort – Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Jan Jambon – Federaal Minister bevoegd voor de Regie der Gebouwen

Didier Reynders – Federaal Minister bevoegd voor Beliris

Caroline Désir – Schepen van de Gemeente Elsene

Caroline Pauwels, Rector van de VUB

Yvon Englert, Rector van de ULB

van harte welkom op maandag 4 december 2018 om 11u30 voor een persconferentie in de Kazernes, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Elsene, Gebouw H – bioscoopzaal.

NB: Mogen wij u verzoeken ten laatste vrijdagvoormiddag per kerende e-mail uw komst te bevestigen, samen met de nummerplaat van uw auto zodat u toegang krijgt tot de site.

Sicco Wittermans Woordvoerder, Persdienst VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel