Lancering VRT-leerstoel “Media in samenleving in transitie”

Rectoren VUB en UGent nodigen u op 10 februari 2020 De Warande uit

De rectoren Caroline Pauwels (VUB) en Rik Van de Walle (UGent) nodigen u met trots uit op de feestelijke lancering van de leerstoel ‘Media in een samenleving in transitie’.  Deze vindt plaats op 10 februari vanaf 17 uur in de Warande, Zinnerstraat 1, 1000 Brussel. Gelieve uw aanwezigheid z.s.m. te bevestigen via reply of met mail naar uitnodiging.leo.hellemans@vrt.be.

Lancering leerstoel “Media in samenleving in transitie”

Maandag 10 februari 2020 | De Warande

17.00 uur Ontvangst

17.30 uur Welkom Leo Hellemans Lezingen Caroline Pauwels en Rik Van de Walle

18.30 uur Walking dinner & netwerk

21.30 uur Einde

Onze samenleving is in volle transitie. De media, en VRT specifiek, staan voor een uitdagende periode waarbij de waan van de dag de overhand durft nemen. Daarom heeft VRT het initiatief genomen om samen met Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent een leerstoel op te zetten om fundamenteel en kritisch de rol van media in deze nieuwe tijden onder de loep te nemen, scenario’s te exploreren en toekomstmogelijkheden te schetsen.

Wat betekent maatschappelijke meerwaarde voor media in een on-demand wereld? Op welke manier kunnen we mediainhoud economisch valoriseren? En hoe kunnen we het maatschappelijk belang van media enerzijds en de noodzaak van valorisatie anderzijds verzoenen met elkaar?

Het zijn maar enkele interessante vragen die deze leerstoel wil aanpakken.

Leerstoelhouders zijn Professor Dr. Karen Donders (Vrije Universiteit Brussel), Professor Dr. Lieven De Marez en Professor Dr. Tom Evens (Universiteit Gent). Na de officiële lancering is er ruimte voor gesprek tijdens een walking dinner.

Wij kijken er naar uit u te mogen ontmoeten, namens:

Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder VRT

Caroline Pauwels, rector VUB