Lancering LevensEindeApp “LEA”

Lancering LevensEindeApp “LEA”

VUB-prof Wim Distelmans ondersteunt app om zorgverleners te helpen

Forum Palliatieve Zorg en LEIF, behorend tot het Expertisecentrum ‘Waardig Levenseinde’ te Wemmel,  lanceren de LevensEindeApp (LEA) voor artsen en zorgverleners. LEA, kort voor levenseindeapp, helpt artsen en andere zorgverleners praktisch bij de ondersteuning van ernstig zieke of palliatieve patiënten en hun naasten. Palliatief expert VUB-prof Wim Distelmans zet zijn schouders ermee onder.

CEO UZ Brussel Marc Noppen, TOPdokter en geriater Ann Vandenbroucke, LEIFarts en huisarts Reinier Hueting en palliatief expert VUB-prof Wim Distelmans zetten hun schouders mee onder dit waardevolle initiatief om zorgverleners te ondersteunen.  Ze lichten dit toe in filmpjes (zie onderaan links naar hun interviews).

In de app is heel wat praktische informatie over palliatieve zorg en het levenseinde te vinden. Een overzicht rond pijn- en symptoomcontrole (met aandacht voor COVID-19) en alle mogelijke levenseindebeslissingen (inclusief palliatieve sedatie) komen aan bod. Ook voorafgaande zorgplanning (met het LEIFplan en doorklikmogelijkheid naar alle wilsverklaringen), communicatietips voor gesprekken rond het levenseinde, de LEIFdraad voor artsen (leidraad voor een zorgvuldige uitvoering euthanasie), en een rubriek rond de uitbouw van een palliatief beleid specifiek in woonzorgcentra worden uitgebreid toegelicht.

LEA is gratis te installeren door www.levenseindeapp.be toe te voegen aan het startscherm van de smartphone. Op deze wijze beschikt men ook steeds over de meest recente update.

Video’s

CEO UZ Marc Noppen:https://vimeo.com/janbosteels/review/488282113/9b86022202

TOPdokter Ann Vandenbroucke: https://vimeo.com/janbosteels/review/488281879/99b640850c

LEIFarts Reinier Hueting: https://vimeo.com/janbosteels/review/488282627/28d6333c23
Palliatief expert VUB-Prof Wim Distelmans: https://vimeo.com/janbosteels/review/488443667/5e429387f0

 

Meer info

Forum Palliatieve Zorg & LEIF
Wim Distelmans
0475/67.14.51
willem.distelmans@vub.be

 

GF
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel