Lancering Brussels School of Governance

Lancering Brussels School of Governance

Met rector Caroline Pauwels en premier Alexander De Croo - 9/02/2021 – 18u – Facebook Live

Op initiatief van VUB-rector Caroline Pauwels lanceren het IES (Institute for European Studies) en VeCo (Vesalius College) een alliantie onder de naam Brussels School of Governance (BSoG). Deze gloednieuwe instelling verricht interdisciplinair onderzoek, organiseert volledig erkende programma's voor hoger onderwijs en levert een brede waaier van academische diensten in tal van beleidsrelevante domeinen, waaronder energie & milieu, veiligheid & diplomatie, migratie & diversiteit, en digitalisering & democratie. De BSoG is een samenwerkingsverband tussen het in 2001 opgerichte Institute for European Studies (VUB) en het in 1986 gecreëerde Vesalius College en telt meer dan 200 internationale medewerkers.  

Tijdens het lanceringsevent, waarop u van harte bent uitgenodigd, wordt het concept van de Brussels School of Governance volledig uit de doeken gedaan. Onder andere VUB-rector Caroline Pauwels, premier Alexander De Croo en BSoG-voorzitter Karel De Gucht zullen er het woord nemen. Het event vindt digitaal plaats op dinsdag 9 februari van 18u tot 19u via een Facebook Live sessie (in het Engels). Onderaan vindt u alvast het programma van de avond. Alle andere informatie vindt u op de eventpagina via volgende link: https://fb.me/e/14Ghu0uJk

“Als twee koplopers op het gebied van internationaal onderwijs, onderzoek en academische dienstverlening werken het Institute for European Studies en Vesalius College al vele jaren nauw samen. We zijn dan ook verheugd dat deze samenwerking nu een nieuwe fase ingaat met een gezamenlijke realisatie als formele alliantie tussen de twee partijen”, aldus Luc Soete, Decaan van de BSoG. 

“Door de locatie van de BSoG in Brussel profiteren onze stakeholders van een unieke nabijheid tot verschillende nationale en internationale beleidsgemeenschappen. Onze interne expertise versterken we verder door een internationaal netwerk van Washington tot Tokyo en Seoul en een nauwe samenwerking met een breed netwerk van partners, zoals UNU-CRIS, de University of Warwick en het Europese universitaire netwerk Eutopia”, aldus Karel De Gucht,  voorzitter van de Brussels School of Governance.

Programma (het event vindt plaats in het Engels)

Start: 18u

Welcome

 

What does the BSoG mean to you? 

 

Introduction to/history of the BSoG

 

Speech Alexander De Croo

 

What is it that the BSoG concretely offers?

 

Speech Caroline Pauwels

Einde: 19u

Thank you and closure

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel