Kindercampus Theodoor opent feestelijk de deuren

Kindercampus Theodoor opent feestelijk de deuren

15 september 2022

Op donderdag 15 september wordt kindercampus Theodoor op de Brussels Health Campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette, officieel ingehuldigd. De nieuwe kindercampus komt tegemoet aan de grote nood aan school- en kinderopvangplaatsen èn aan geïntegreerde kind- en gezinsondersteuning in grootstad Brussel. Verschillende partners bundelden de krachten om dit unieke project vlakbij het Laarbeekbos te realiseren. U kunt zich als pers aanmelden bij de persrelaties van de VUB.

 

  • Programma
  • 15u30 ​ Ontvangst aan de ingang van de kindercampus
  • 16u ​ Verwelkoming
  • Schoolbankgesprek met Brussels ministers Sven Gatz en Elke Van den Brandt en Vlaams minister Benjamin Dalle, vertegenwoordigers van GO!, VUB en UZ Brussel
  • Filmpjes over het leven zoals het is op de kindercampus
  • 16u40Onthulling inhuldigingsplaat en opening kindercampus
  • 16u50Rondleiding en receptie

 

Een unieke samenwerking tussen diverse kind- en gezinsondersteunende organisaties

Kindercampus Theodoor is een geïntegreerd bredeschoolproject met kleuter- en lagere school Theodoortje van GO! Scholengroep Brussel, de buitenschoolse opvang IBO, het kinderdagverblijf van de VUB, een consultatiebureau van Kind & Gezin, Huis van het Kind Theodora, consultatieruimtes voor CAW én lokalen voor de Jetse scouts de Faunaten. Elke organisatie heeft een eigen plek in het gebouw en een afzonderlijke ingang, maar in de praktijk werken ze nauw samen en ondersteunen elkaar. De vertrouwde omgeving van de school of het consultatiebureau zorgt ervoor dat vragen over gezondheidszorg, welzijn, vrijetijdsaanbod, opgroeien of opvoedingsondersteuning makkelijker worden beantwoord.

__________________________________________________________________________________

Praktisch 

Donderdag 15 september 2022 – 16 uur (ontvangst vanaf 15u30)

Kindercampus Theodoor - Brussels Health Campus - Laarbeeklaan, 117 - 1090 Jette

Bereikbaar via ingang 3 van de campus, een plan vindt u HIER. Openbaar vervoer of parkeermogelijkheid op de parking van de faculteit (nummerplaatregistratie via deze link).

 

Kindercampus Theodoor werd gerealiseerd dankzij de steun van:

​ ​

Story image
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Redacteur externe communicatie en nieuws

 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel