Kersvers VUB-rector Jan Danckaert ‘tapt’ nieuw academiejaar feestelijk op gang tijdens Kick-Off

Kersvers VUB-rector Jan Danckaert ‘tapt’ nieuw academiejaar feestelijk op gang tijdens Kick-Off

Woensdag 5 oktober 2022 — Donderdag vindt op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek de jaarlijkse VUB Kick-off plaats. Via infostanden wil de universiteit haar studentenpopulatie een zo breed mogelijk beeld van alle mogelijkheden en diensten op én naast de campus bieden. Muziek, randanimatie en hapjes en drankjes maken de beleving compleet.

De VUB Kick-Off is na 13 jaar een traditie geworden onder de VUB-studenten en trekt jaar na jaar meer volk. Op de beats van DJ Stecks en DJ Raffia veranderen de grasvelden op de campus in Etterbeek tussen 12u en 21u in een heus festivalterrein.

Ondersteunende diensten, studentenverenigingen en verschillende Brusselse organisaties tonen via infostanden wat ze studenten te bieden hebben. Op het podium in het midden van het groene auditorium zorgt productiehuis cirQ voor entertainment. Studenten kunnen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap Just Dance of zich door elkaar laten schudden tijdens een crashtest georganiseerd door de politie. Nationale en internationale studentenkringen verkopen eten en drinken tegen studentikoze prijzen.

Ook VUB-rector Jan Danckaert zal aanwezig zijn en VUB-studenten tussen 12u en 13u bedienen van drank aan de BSG-bar. “Er is geen betere manier om de VUB en Brussel als studentenstad te leren kennen, dan door het glas te heffen met oude en nieuwe vrienden tijdens onze VUB Kick-off”, stelt hij. “In deze onrustige en onzekere tijden hebben studenten meer dan ooit nood aan ondersteuning en verbinding. Via onze infostanden ontdekken ze voor welke activiteiten en welk type begeleiding ze bij welke VUB-dienst, studentenvereniging of Brusselse organisatie kunnen aankloppen. En via allerhande ludieke activiteiten en lekker eten en drinken leren ze nieuwe mensen kennen om verder op te bouwen.”


Wij nodigen u graag uit om langs te komen tijdens de VUB Kick-off op donderdag 6 oktober tussen 12u en 21u. Het event vindt plaats op de campus in Etterbeek. U kan er spreken met studenten (in dit geval raden we aan om langs te komen tussen 12u en 15u omdat velen dan middagpauze hebben). Bent u van de partij? Neem dan contact op met woordvoerder Nathalie Vlaemynck.

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck TIJDELIJK AFWEZIG - Woordvoerder en algemeen perscontact

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel