JUST KEEP IT challenge: 21 dagen zonder voedselverspilling

JUST KEEP IT challenge: 21 dagen zonder voedselverspilling

VUB-alumna wil gezinnen tot 5000€ per jaar laten besparen

Op maandag 1 oktober lanceert VUB-alumna Gwenny Nurtantio JUST KEEP IT, een challenge om 21 dagen geen voedsel te verspillen. Met dit initiatief wil ze Belgische consumenten laten stilstaan bij hun wekelijkse voedselverspilling. Want de Belg is met 345 kg verspild voedsel per persoon, per jaar de 2de slechtste leerling van de klas in Europa. Gwenny werkte dit project uit tijdens haar studies Handelsingenieur aan de VUB en viel er mee in de prijzen.

Samen met meer dan 15 bekende Belgen zoals Dominique Leroy (CEO Proximus), Laura Verhulst alias Madam Bakster en Jonas Mallisse (Too Good to Go) deelt VUB-alumna Gwenny Nurtantio tussen 1 en  21 oktober iedere dag een video met handige tip en uitdaging op de JUST KEEP IT-Facebookpagina om voedselverspilling tegen te gaan. Meedoen is volledig gratis en kan heel eenvoudig door de Facebookpagina te liken en te volgen. Deelnemers die nog een stapje verder willen gaan, kunnen hun eigen inspanningen ook posten op Facebook met de hashtag #JKIChallenge. Zij maken zo ook kans op een prijs. De winnaars worden aan het eind van de challenge bekend gemaakt. Met dit initiatief wil Gwenny zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier bereiken en hen doen nadenken over hun consumptiegedrag.   

5000 euro besparen
Deelnemen aan het project loont zeker de moeite, want het gezin van Gwenny past de tips al toe en spaart zo veel geld uit: “Thuis besparen we met een gezin van 4 toch jaarlijks € 5.000 door bewust met onze aankopen en inhoud van de koelkast om te gaan. Dat lijkt me toch een extra motivatie om mee te doen in oktober, een maand die traditiegetrouw wat moeilijker is voor veel gezinnen na de dure maand september waar heel wat kosten voor de schoolgaande kinderen bij komen kijken en de budgetten thuis net iets krapper zijn.” aldus Gwenny Nurtantio.

Beste Business Plan 2018 Solvay Business School
Gwenny bedacht de JUST KEEP IT-challenge voor het vak “Ondernemerschap” onder begeleiding van VUB-professor en houder van de leerstoel Sociaal Ondernemerschap Nikolay Dentchev, die deze campagne mee steunt: “Gwenny overtuigde ons vorig jaar met een prima idee en uitgekiend businessplan van haar concept JUST KEEP IT, zodat we haar en haar team ook bekroonden met de prijs van ‘Beste Business Plan’. Ik ben alvast benieuwd hoeveel Belgen ze hiermee kan overtuigen. Tegelijkertijd ben ik ook trots te zien dat de studenten binnen onze leerstoel er volop voor gaan en durven om ideeën om te zetten in de realiteit. Dat is uiteindelijk waar ondernemen over gaat.” besluit prof. Dentchev.

Contacteer ons
Nicky Temmerman Redacteur en social media specialist, Vrije Universiteit Brussel,VUB Marcom
Nicky Temmerman Redacteur en social media specialist, Vrije Universiteit Brussel,VUB Marcom
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel