Iwein Baeyens nieuwe “Directeur Infrastructuur en Patrimonium” van de VUB

Iwein Baeyens nieuwe “Directeur Infrastructuur en Patrimonium” van de VUB

Forse, duurzame uitbreiding van campussen, gebouwen en infrastructuur

Vanaf 2 september 2019 gaat architect Iwein Baeyens bij de Vrije Universiteit Brussel aan de slag als “Directeur Infrastructuur en Patrimonium”. Baeyens is voormalig infrastructuurbeheerder en project manager bij het UZ Brussel. Hij zal zich bij de VUB onder meer toeleggen op het onderhoud en de renovatie van de bestaande gebouwen op de universiteitscampussen, alsook op verschillende nieuwe bouwprojecten. De VUB investeert de komende jaren namelijk fors in de verdere vernieuwing en verduurzaming van haar infrastructuur.

De Vrije Universiteit Brussel moet tegen 2023 van twee naar vier campussen groeien. Voor die ambitie is Iwein Baeyens aangetrokken. Naast de huidige campussen in Jette en Etterbeek, wordt de campus in Gooik met het Photonics Innovation Center verder uitgebreid en zal de VUB ook op Usquare, in de voormalige rijkswachtkazernes, haar vleugels uitslaan.

Aan de VUB zal Iwein Baeyens verantwoordelijk zijn voor het uittekenen en uitvoeren van het patrimoniumbeleid op korte en lange termijn. Zo zal hij vanaf september 2019 ook de verdere renovatie van het iconische Braemgebouw in goede banen leiden, alsook de bouwwerken begeleiden van het gloednieuwe VUB en ULB-“Learning and Innovation Center” op de campus in Etterbeek. Op de campus in Jette worden daarnaast ook een nieuw researchgebouw en het kinderdagverblijf annex kleuterschool ‘Theodoortje’ opgetrokken. 

“Ik ben bijzonder blij mee te kunnen werken aan de toekomst van de universiteitscampussen van de Vrije Universiteit Brussel, die bekend staan om hun knappe staaltjes architectuur. Voor de toekomst willen we dat uiteraard behouden en zorgen dat de infrastructuur aantrekkelijk en functioneel is, maar ook duurzaam zodat die bijdraagt tot een ecovriendelijke universiteit.” vertelt Iwein Baeyens.

“De VUB heeft zich als maatschappelijk geëngageerde universiteit een reeks ambitieuze doelstellingen opgelegd. Een zo ecovriendelijk mogelijke infrastructuur en patrimonium staan daar centraal in. Met zijn jarenlange ervaring als infrastructuurbeheerder en project manager is Iwein de geknipte man voor de job” besluit Nic Van Craen, algemeen beheerder van de Vrije Universiteit Brussel.

Iwein Baeyens studeerde in 1988 af als architect aan het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas in Gent en heeft meer dan 25 jaar ervaring. Hij werkte onder andere als architect-ontwerper voor de Gemeentedienst van België en als verantwoordelijke infrastructuur bij Europa Ziekenhuizen. Tussen 2011 en 2018 was hij manager technische dienst bij het UZ Brussel waar hij bouwprojecten van A tot Z coördineerde.


Persrelaties kan u in contact brengen met Iwein Baeyens en Nic Van Craen voor meer informatie.

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel