Inhuldiging van gedenkplaat voor verzetsstrijder Arnaud Fraiteur

Inhuldiging van gedenkplaat voor verzetsstrijder Arnaud Fraiteur

Donderdag 24 juni 2021 om 15u00 – Fraiteurbrug, Elsene

Beste journalist,

Naar aanleiding van de publicatie van hun brochure “Arnaud Fraiteur, jeune résistant” nodigen het Centre d’Action Laïque en haar ledenorganisaties, in samenwerking met Infrabel, de gemeente Elsene, de ULB en de VUB, u graag uit voor de onthulling van de gedenkplaat van Arnaud Fraiteur. De inhuldiging vindt plaats op donderdag 24 juni om 15u00 aan de Fraiteurbrug, op de hoek met de Pleinlaan. Prof. Jan Danckaert, vicerector Onderwijs van de Vrije Universiteit Brussel zal aanwezig zijn op deze ceremonie.

Met de gedenkplaat wordt de nagedachtenis de jonge verzetsstrijder Arnaud Fraiteur geëerd. Hij werd geboren in Elsene op 23 mei 1924, was student aan de ULB en werd in 1941 lid van het Belgisch leger der partizanen. Arnaud Fraiteur maakte deel uit van het commando dat in april 1943 Paul Colin uitschakelde, directeur en oprichter van Nouveau Journal, een blad dat zich profileerde als spreekbuis van een ‘westers fascisme’. Arnaud Fraiteur werd gearresteerd en was 19 jaar oud toen hij werd geëxecuteerd.

Programma

 • 15u00: onthulling van de gedenkplaat en foto’s
 • 15u15: toespraken
  •              Véronique De Keyser, President CAL
  •              Benoit Gilson, CEO Infrabel
  •              Christos Doulkéridis, burgemeester Elsene
 • Drankje in de tuin van het Centre d’Action Laïque, campus ULB

Praktisch

 • Donderdag 24 juni 2021 om 15u00
 • Fraiteurbrug, 1050 Elsene, hoek met de Pleinlaan, naast de Renault-garage

Om toegang te krijgen tot de parking van de ULB, op enkele meters van de plechtigheid, gelieve de nummerplaat van uw wagen voor 24 juni, 12u door te sturen naar [email protected].

 

Contact:

Sylvie Lausberg

CENTRE D’ACTION LAÏQUE

 [email protected]

0475/54.91.36

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel