ICAB-eXcelerator

ACCELERATIEPROGRAMMA VOOR DIGITALE SCALE-UP

Lanceringsevent

maandag 23 oktober, 17u - 19u

Persbriefing om 17u in zaal Fenix

Beste journalist,

We nodigen u van harte uit op de lancering van ICAB-X, het acceleratieprogramma voor digitale scale-ups van ICAB Incubator. We selecteren opnieuw drie start-ups die we op alle mogelijke manieren zullen helpen om te groeien en hun ambities te realiseren.

Na een succesvolle eerste editie lanceert ICAB op 1 november de oproep voor projecten voor de 2018-editie van ICAB-X. Ondersteund door de Pulse Foundation en ING Bank, voorziet dit exclusieve acceleratieprogramma in een behoefte van het Belgische start-uplandschap.

Jaarlijks duiken in elke Belgische grootstad start-upinitiatieven op. Deze helpen jonge ondernemers in de eerste levensfases van hun business. Maar voor bedrijven die deze startfase ontgroeien, is er nog steeds nood aan een stabiel platform dat hen ondersteunt in het schalen van hun jonge onderneming.

ICAB-X is gericht op het aanpakken van de typische groei-uitdagingen van digitale scale-ups. Op die manier tillen we ze op korte tijd naar nieuwe hoogten. Samen met het bedrijf bepalen we ambitieuze groeidoelstellingen en identificeren we specifieke uitdagingen. Vervolgens koppelen we hen met op maat gekozen en ervaren mentoren & coaches.

Met een netwerk van meer dan 150 digitale start-ups is ICAB het grootste technologie-ecosysteem in Brussel. Wij kennen uit ervaring de uitdagingen waarmee start-ups te maken krijgen. Via onze diensten en netwerken helpen we hen te evolueren tot mature en winstgevende ondernemingen. ICAB Incubator is tevens de thuisbasis van Betacowork, Belgiës meest succesvolle coworkingruimte.

Wij nodigen u uit om samen met ons het nieuwe coachingseizoen in te zetten tijdens het lanceringsevent op 23 oktober. Die avond geven we alle details over het ICAB-X programma, creëren we inzicht in de unieke uitdagingen waar groeiende start-ups mee kampen en delen de huidige ICAB-X deelnemers hun ervaringen. We hebben de eer de volgende keynotesprekers te mogen verwelkomen:

  • Dieter Nieuwdorp, Senior Vice President Strategy and Corporate Development, Telenet
  • Jaime Cuykens, Innovation Banker, ING Bank

Programma

17u00: Persbriefing

17u30: Introductie - Why ICab-X (Paul Bosmans - Pulse Foundation)

17u45: Keynote’s:

  • Working with innovators: a corporate’s perspective, Dieter Nieuwdorp, Senior Vice President of Strategy and Corporate Development, Telenet
  • Working with Innovators: a bank’s perspective, Jaïme Cuyckens, Innovation Banker, ING Bank,

18u15: Wat is ICab-X + Samenvatting 2017

18u30: Panelgesprek “Scaling pains & pleasures” (moderator: Jaïme Cuyckens, ING): key learnings, road traveled & top 3 advies door alumni en scale-upexperten.

19u00: Lancering nieuw programma ICAB-X & afsluiting

19u10: Netwerkreceptie

_____________________

Praktische info

Datum: 23 oktober

Uur: 17u - 19u

Adres: ICAB - Witte Patersstraat 4, rue des Pères Blancs, 1040 Brussel

Telefoon: 0474/26 81 90

Zaal:

  • Persbriefing: 17u in zaal Fenix (na binnenkomst, gelijkvloers, rechtdoor voorbij de glazen deur, halfweg het atrium de zaal aan de rechterkant met de glazen wanden)
  • Plenaire zitting: Zaal Madera (na binnenkomst, trap rechts, bovenaan de trap, deuringang in houten lattenwand)

Bereikbaarheid: http://www.icabrussel.be/nl/contact

Het persmateriaal wordt in het Nederlands en het Frans ter beschikking gesteld op het event en via onze website www.icab-x.be.

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel