Hoorcolleges digitaal vanaf maandag 29/11

Hoorcolleges digitaal vanaf maandag 29/11

Coronamaatregelen VUB

Tot het einde van het semester verlopen alle hoorcolleges aan de Vrije Universiteit Brussel digitaal. Alle evenementen zijn geannuleerd. De huidige telewerkregeling worden verlengd tot aan de wintervakantie. De VUB vraagt haar studenten en personeel om de contacten te beperken, het gezond verstand te gebruiken en vooral om voor elkaar te zorgen.

De overheid besliste deze vrijdag tot verstrengde coronamaatregelen. De VUB kiest ervoor om solidair te zijn met het personeel en de studenten in de zorgsector, en neemt daarom de volgende maatregelen die ingaan vanaf maandag 29/11:

  • Hoorcolleges digitaal tot aan het einde van het eerste semester.
  • Werkcolleges en practica gaan wel nog fysiek door.
  • Examenroosters blijven zoals gepland. Minimale aanpassingen zijn mogelijk, maar in de planning was al met de coronasituatie rekening gehouden.
  • Alle fysieke evenementen, ontmoetingen en niet-noodzakelijke vergaderingen zijn geannuleerd tot het einde van het semester.
  • Onderzoek blijft behouden volgens de huidige veiligheidsmaatregelen.
  • Doctoraatsverdedigingen kunnen ook nog doorgaan, met zittend publiek.
  • Het huidige reisbeleid blijft behouden voor studenten en personeel binnen eventuele beslissingen van de overheid.
  • Wie kan telewerken, doet dat. De huidige telewerkregeling is verlengd t.e.m 24/12.
  • Collega’s die toch op de campus moeten zijn, kunnen 1 of 2 extra dozen zelftesten afhalen op de gekende punten.
  • We passen onze dienstverlening op de campus (resto, …) aan volgens de nieuwe veiligheidsmaatregelen

Meer info

Vicerector Jan Danckaert, 0486-48 80 62

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel