VUB lanceert kinderuniversiteit: honderd kinderen voor één dag universiteitsstudent

VUB lanceert kinderuniversiteit: honderd kinderen voor één dag universiteitsstudent

Vrije Universiteit Brussel lanceert op dinsdag 8 mei de eerste editie van haar Kinderuniversiteit. Meer dan honderd kinderen uit het 5e en 6e leerjaar van Brusselse scholen brengen een dag door als een ‘echte’ student en dompelen zich onder in de wondere wereld van de wetenschap. Wij nodigen u graag uit om op deze kick-off van de kinderuniversiteit aanwezig te zijn. U krijgt de kans om zowel met de kinderen als de initiatiefnemers te spreken.

Met de Kinderuniversiteit wil VUB kinderen op jonge leeftijd laten ontdekken hoe fascinerend en leuk wetenschap kan zijn en de drempel tot hogere studies verlagen. Vroeg contact met wetenschap en onderzoek in hun onderwijstraject helpt om deze drempels te overwinnen. Jongeren in Brussel hebben een bovengemiddelde kans om voortijdig de schoolbanken te verlaten en werkloos te raken. Het initiatief geeft daarom voorrang aan Brusselse GOK-scholen.

Graag vernemen we of u aanwezig kunt zijn door een mail te sturen naar:

Sarah Leuridan
Project coördinator
Sarah.Leuridan@vub.be
T 02 629 22 78
M 0479/64 84 16

Meer informatie over het verloop van de dag en het programma:

De ‘studenten’ starten de dag in de hoofdaula waar ze de ‘baas’ van de universiteit ontmoeten; elke klas krijgt de kans om een vraag te stellen aan rector Caroline Pauwels. Het belooft een interview op kindermaat te worden.

Het programma bestaat uit een gevarieerd aanbod van workshops, zowel uit de natuur- als menswetenschappen. Bij het uitvoeren van de workshops en proefjes krijgen de leerlingen begeleiding van de VUB-doctoraatsstudenten en onderzoekers.

Lunchen doen de leerlingen in het studentenrestaurant, net als echte studenten, professoren en onderzoekers. Na een pittige dag vol workshops studeren de leerlingen af aan de kinderuniversiteit. De diploma’s worden uitgereikt door Ketnetheld Dempsey Hendrickx. Zoals het echte afgestudeerden betaamt, gooien de kinderen ter afsluiting hun diplomahoedje in de lucht.

Programma

09:30–09:45 Onthaal

09:45– 10:15 Welkomstwoordje en interview met rector Caroline Pauwels  (Aula Q – Roger Van Geen)

10:15–12:00 Workshop 1

12:00–13:00 Lunchpauze (studentenrestaurant)

13:00–14:45 Workshop 2

14:45–15:00 Tussendoortje (U-Residence, groene zaal)

15:00–15:30 Diploma-uitreiking met Dempsey Hendrickx  (U-Residence, groene zaal)

Locatie

Vrije Universiteit Brussel

Aula Q 
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Neem campusingang 13

U-Residence
Generaal Jaqueslaan 271 
1050 Elsene
Neem campusingang 9

Contacteer ons
Sarah Leuridan Project coördinator, Vrije Universiteit Brussel
Sarah Jansssens Marketing & communicatie, Vrije Universiteit Brussel
Sarah Leuridan Project coördinator, Vrije Universiteit Brussel
Sarah Jansssens Marketing & communicatie, Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel