Hoe vermijd je burnout met hr-data en hoe trek je er de beste medewerker mee aan?

Hoe vermijd je burnout met hr-data en hoe trek je er de beste medewerker mee aan?

Reinventing hr-data - Nieuw boek over gebruik van data en AI in Human Resources

Grote techspelers zoals Amazon, Google en Facebook bewijzen de enorme impact van big data en AI. Maar ook op het vlak van HR zijn er verschillende innovatieve analysetools ontwikkeld, zoals  netwerkanalyse, sentimentanalyse en verregaande deep learning. Om als bedrijf een toekomst te blijven hebben in de 'war for talent' zal het daarom cruciaal zijn om de eigen HR data professioneel te ontginnen. VUB-professor Timothy Desmet heeft samen met Jeroen Naudts de nieuwste inzichten en analyses rond hr-data verzameld en willen met hun boek Reinventing hr-data. Wat je medewerkers je niet vertellen bedrijven inspireren om deze ook zelf te gaan toepassen.

Desmet: “Voor mij is het belangrijkste inzicht uit het domein dat big data en artificiële intelligentie je vooral kunnen helpen om de routinematige, saaie processen te automatiseren, waardoor je als HR manager net meer tijd krijgt voor de persoonlijke, warme menselijke aspecten binnen HR.”

Het boek toont de voordelen van HR-analytics, laat zien waar de valkuilen liggen en helpt bedrijven om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Met acht uitgewerkte stappen in de employee journey, van aanwerving tot vertrek, gidsen de auteurs hun lezer door de fascinerende wereld van HR-data. Het boek legt uit hoe HR-data kunnen helpen om de beste medewerkers aan te trekken, burn-outs te detecteren, en eveneens hoe het inzetten van HR-data zo ethisch mogelijk gebeurt.

Timothy Desmet is Doctor in de Psychologie en Professor aan de Vrije Universiteit Brussel en Hult International Business School in London.

Jeroen Naudts is Managing Partner van Starfish Consultancy. Daarnaast is hij ook onderzoeker aan de Arteveldehogeschool (Gent).

Het boek is beschikbaar vanaf 18 januari. ISBN : 9789401480574

Contact:

Timothy Desmet

+32 (0)473 444 905

[email protected]

PE
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel