Het Corona Debat 2.0

Het Corona Debat 2.0

Congres Medische Wereld - zaterdag 19 december 2020 – 11u

Medische Wereld organiseert i.s.m. Kanaal Z op zaterdagochtend 19 december 2020 het Corona Debat 2.0. De topics zijn impact op de gezondheidszorg en de samenleving. Topsprekers en beleidsmakers zijn opnieuw aanwezig in de studio. Namens de VUB nemen rector Caroline Pauwels, huisarts Johan Vansintejan en CEO van het UZ Brussel Marc Noppen deel. In de bijlage staat het volledig programma.

De uitzending kan live worden gevolgd op zaterdag 19/12 om 11u via https://live.medischewereld.be Kanaal Z zal het debat heruitzenden vanaf zaterdag 19/12 om 18u tem 25/12 telkens om 9u, 13u en 18u. Het debat zal de dag na het overlegcomité van 18 december plaatsvinden.

Caroline Pauwels en Marc Noppen zijn actief betrokken in het debat als panellid. Professor Pauwels zal het onderwijs in coronatijden toelichten en professor Noppen de vaccinaties en de situatie in de ziekenhuizen. Professor Johan Vansintejan spreekt in de studio over de positie van de huisartsen.

Daarnaast nemen nog grote kopstukken deel, zoals Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke, Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, infectiologe Erika Vlieghe en viroloog Steven Van Gucht.

 

Medische Wereld

“Medische Wereld” is ontstaan in de schoot van de VUB en UZ Brussel onder aanvoering van Dr Ben De Brucker. De eerste editie was in 2013. Sindsdien is Medische Wereld het grootste medische congres in België. Het kruim van de Belgische medische wereld, vooraanstaande politici en bekende koppen komen er samen rond de laatste trends, issues en toekomst van de gezondheidszorg in ons land.

 

Wil u aanwezig zijn als pers? Dan kan dit, graag laten weten ten laatste op 18/12. Een perszaal is aanwezig.

Locatie: Studio Roularta Media Group, Z1. Researchpark 120, 1732 Zellik

 

Meer info

Ben De Brucker, Voorzitter Medische Wereld, ben.de.brucker@vub.be, 0498 03 71 73
www.medischewereld.be
 

 

 

Meer info

Ben De Brucker, Voorzitter Medische Wereld, 0498 03 71 73
www.medischewereld.be

GF
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel