Herdenking Caroline Pauwels

Herdenking Caroline Pauwels

Voorvertoning VRT-documentaire “De Vier Seizoenen van Caroline Pauwels”

De Vrije Universiteit Brussel en CANVAS nodigen u als pers uit voor de herdenking van VUB-ererector Caroline Pauwels en de voorvertoning van de CANVAS documentaire De vier seizoenen van Caroline Pauwels op maandag 12 september 2022 om 17 uur. Samen herinneren we Caroline Pauwels als de inspirerende vrouw die ze was. Als u deze avond bij wilt wonen, kunt u een bevestigingsmail sturen naar VUB-persrelaties [email protected].

Gastvrouw van de avond is VRT-journalist Annelies Beck. Gastsprekers Karen Donders, directeur Publieke Opdracht, Talent en Organisatie van de VRT, Isabel Junius, VRT-programmamaker, Jan Danckaert, VUB-rector, en Karsten De Clerck, VUB-voorzitter, halen met veel liefde herinneringen aan Caroline’s warme persoonlijkheid op.

In de avant-première van ‘De vier seizoenen van Caroline Pauwels’ van televisiemakers Isabel Junius en Mieke Ghys volgen we Caroline tijdens de zomer, herfst, winter en lente van het jaar 2021-2022 en maken we kennis met haar kijk op de wereld. Op televisie zal dit portret worden uitgezonden op 26 september. Meer informatie vindt u op deze pagina van CANVAS.

Als journalist kunt u de herdenking en voorvertoning bijwonen en na de voorvertoning reacties sprokkelen bij de gasten. We vragen uitdrukkelijk om dit in alle sereniteit te doen en rekening te houden met de wensen en privacy van de gasten.

Ook aan fotografen en videografen vragen we om de wensen en privacy van de gasten te respecteren. De eerste 10 minuten van de avant-première kunnen er foto’s gemaakt worden en kan er geflitst en gefilmd worden. Nadien vragen we om plaats te nemen in de zaal en niet meer te fotograferen tot na de voorvertoning.

De herdenking vindt plaats in de grote aula van de VUB op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek. We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto? Vraag dan alvast uw parkingplek aan door uw nummerplaat HIER te registreren. Op de avond zelf zal u dan via automatische nummerplaatherkenning zonder problemen de VUB-campus kunnen oprijden.

Disclaimer: VUB en CANVAS nodigen voor deze herdenking en voorvertoning een selecte groep journalisten uit. Dit is een persoonlijke uitnodiging op naam. Gelieve deze uitnodiging niet door te sturen.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel