Gezondheidseconoom Lieven Annemans (VUB en UGent) in vernieuwde federale expertengroep coronacrisis

Gezondheidseconoom Lieven Annemans (VUB en UGent) in vernieuwde federale expertengroep coronacrisis

“Nu krijg ik de kans om het evenwicht te herstellen opdat we kunnen herleven ondanks het virus”

Lieven Annemans, hoogleraar gezondheids- en welzijnseconomie VUB en UGent, is toegetreden tot het vernieuwde adviesorgaan Celeval. Deze groep zal de Nationale Veiligheidsraad ondersteunen bij de aanpak van de coronacrisis.

Lieven: “Er was al lang vraag naar maatregelen die breder gedragen worden door experten vanuit verschillende invalshoeken. Die stap is nu gezet. Nu is het aan ons om dit ook te vertalen in meer evenwichtige maatregelen”.  De vernieuwde Celeval bestaat ook uit virologen en epidemiologen. Daarnaast zijn ook mensen uit de psychologie en de eventsector vertegenwoordigd. Tom Auwers, de topman van de FOD Volksgezondheid, blijft voorzitter van Celeval. In de groep zitten ook hoogleraar klinische psychologie Ariane Bazan en Vinciane Morel. Morel is de vertegenwoordigster van de evenementensector. Net als in de vorige samenstelling zijn ook virologen en epidemiologen goed vertegenwoordigd: Erika Vlieghe, Frédérique Jacobs en Marius Gilbert zijn lid. De vertegenwoordiger van de FOD Volksgezondheid is Pedro Facon, directeur-generaal Gezondheidszorg. Interfederaal comité Testing en Tracing wordt op haar beurt vertegenwoordigd door voorzitter Karine Moykens. Het Crisiscentrum wordt vertegenwoordigd door Bart Raeymaekers, Binnenlandse Zaken door Christian Wouters en het wetenschappelijk instituut Sciensano door Sophie Quoilin.

Lieven: “De bedoeling is nu dat Celeval op korte termijn een advies uitwerkt voor de nationale veiligheidsraad, dat moet toelaten om verder te kunnen leven met sars-cov-2 volgens duidelijke en goed onderbouwde principes en met een engagement van en een perspectief voor de ganse samenleving”.

Meer info

Lieven Annemans, Lieven.Annemans@vub.be, 0476-24 11 44

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel