Gezondheidseconoom Lieven Annemans (VUB en UGent) in vernieuwde federale expertengroep coronacrisis

Gezondheidseconoom Lieven Annemans (VUB en UGent) in vernieuwde federale expertengroep coronacrisis

“Nu krijg ik de kans om het evenwicht te herstellen opdat we kunnen herleven ondanks het virus”

Lieven Annemans, hoogleraar gezondheids- en welzijnseconomie VUB en UGent, is toegetreden tot het vernieuwde adviesorgaan Celeval. Deze groep zal de Nationale Veiligheidsraad ondersteunen bij de aanpak van de coronacrisis.

Lieven: “Er was al lang vraag naar maatregelen die breder gedragen worden door experten vanuit verschillende invalshoeken. Die stap is nu gezet. Nu is het aan ons om dit ook te vertalen in meer evenwichtige maatregelen”.  De vernieuwde Celeval bestaat ook uit virologen en epidemiologen. Daarnaast zijn ook mensen uit de psychologie en de eventsector vertegenwoordigd. Tom Auwers, de topman van de FOD Volksgezondheid, blijft voorzitter van Celeval. In de groep zitten ook hoogleraar klinische psychologie Ariane Bazan en Vinciane Morel. Morel is de vertegenwoordigster van de evenementensector. Net als in de vorige samenstelling zijn ook virologen en epidemiologen goed vertegenwoordigd: Erika Vlieghe, Frédérique Jacobs en Marius Gilbert zijn lid. De vertegenwoordiger van de FOD Volksgezondheid is Pedro Facon, directeur-generaal Gezondheidszorg. Interfederaal comité Testing en Tracing wordt op haar beurt vertegenwoordigd door voorzitter Karine Moykens. Het Crisiscentrum wordt vertegenwoordigd door Bart Raeymaekers, Binnenlandse Zaken door Christian Wouters en het wetenschappelijk instituut Sciensano door Sophie Quoilin.

Lieven: “De bedoeling is nu dat Celeval op korte termijn een advies uitwerkt voor de nationale veiligheidsraad, dat moet toelaten om verder te kunnen leven met sars-cov-2 volgens duidelijke en goed onderbouwde principes en met een engagement van en een perspectief voor de ganse samenleving”.

Meer info

Lieven Annemans, Lieven.Annemans@vub.be, 0476-24 11 44

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel