Gezamenlijke afstudeerceremonie ingenieursopleiding ULB en VUB op Grote Markt van Brussel

Gezamenlijke afstudeerceremonie ingenieursopleiding ULB en VUB op Grote Markt van Brussel

Vandaag vindt de proclamatie plaats van BRUFACE, de gezamenlijke ingenieursopleiding van ULB en VUB

De proclamatie vindt van 9u-11u plaats in aanwezigheid van burgemeester Philippe Close en beide rectoren.

BRUFACE - Faculteit Ingenieurswetenschappen van Brussel - is een initiatief van de twee ingenieursopleidingen van beide universiteiten. De twee faculteiten bieden vijf van hun Masters volledig gemeenschappelijk aan en in het Engels, waarna de studenten een gezamenlijk VUB/ULB diploma ontvangen. Dit jaar zijn bijna 140 BRUFACE-studenten afgestudeerd.

De ceremonie kan op een groot scherm worden gevolgd en wordt ook gestreamd. De link: https://www.vub.be/streaming-graduation-ceremonies.

Journalisten dienen hun accreditatie te halen bij  Maïté Van Rampelbergh - Stad Brussel - 02 279 47 42 - maite.vanrampelbergh@brucity.be  

 

Van 28 september tot 5 oktober proclameren de Université libre de Bruxelles (ULB) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB), in samenwerking met de Stad Brussel, hun afgestudeerden proclameren op de Grote Markt. Nadat de Stad Brussel had vernomen dat de proclamaties van de twee Brusselse universiteiten niet zoals gebruikelijk op hun campussen konden plaatsvinden, stelde zij voor om deze afstudeerceremonies op de Grote Markt te laten plaatsvinden. Dit voorstel werd heel positief ontvangen door de ULB en de VUB.

Om de veiligheid en het goede verloop van de proclamaties te garanderen, vindt de ceremonie buiten plaats. De afgestudeerden zijn met maximaal 200 en krijgen de proclamatie  in aanwezigheid van hun professoren en decanen. Voor de VUB betekent dit in totaal tien proclamaties in totaal 1.500 studenten, voor de ULB betekent dit vijftien ceremonies voor de negen deelnemende faculteiten, goed voor ongeveer 2.000 studenten. In totaal ontvangen 3.500 studenten hun diploma's op de Grote Markt.

Elke afgestudeerde kan tot twee gasten uit zijn of haar bubbel meebrengen en iedereen is verplicht een mondmasker te dragen. Op de Grote Markt zijn de zitplaatsen zo gerangschikt dat de afstandsregels makkelijk kunnen worden gerespecteerd. De stoelen worden na elke ceremonie ontsmet.

Dit jaar is er geen receptie, maar de Stad nodigt de pas afgestudeerden en hun familieleden uit, om het evenement te vieren in de vele gezellige, maar veilig georganiseerde cafés en restaurants op en rond de Grote Markt.

Perscontacten

Kabinet van Philippe Close, Burgemeester van de Stad Brussel: Maïté Van Rampelbergh, maite.vanrampelbergh@brucity.be, 0498 48 37 13

Woordvoerder VUB: Sicco Wittermans, sicco.wittermans@vub.be, 0473/ 96 41 37

Woordvoerder ULB: Valérie Van Innis, valerie.van.innis@ulb.be, 0497 41 53 57

Story image
Story image

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel