Euthanasie, medische hulp bij zelfdoding en andere levenseindvragen op internationale conferentie

Euthanasie, medische hulp bij zelfdoding en andere levenseindvragen op internationale conferentie

Van 7 tot 9 maart 2019 is de End-of-Life Care Research Group verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent gastheer van het 3e International Conference on End of Life Law, Ethics, Policy, and Practice (www.icel3.org). Drie dagen lang zullen toonaangevende experten over de hele wereld zich in Gent buigen over de meest prangende levenseindekwesties. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan, van het stoppen of niet starten van mogelijk levensverlengende behandelingen over palliatieve sedatie tot medische hulp bij zelfdoding en euthanasie.

ICEL is een multidisciplinaire, multisectorale en internationale conferentie die zich richt tot professionals in wetgeving, zorgverlening, filosofie, bio-ethiek, beleid rond palliatieve zorg en het levenseinde.

 

Drie dagen lang zullen toonaangevende experten over de hele wereld zich in Het Pand in Gent buigen over de meest prangende kwesties. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan, van het stoppen of niet starten van mogelijk levensverlengende behandelingen over palliatieve sedatie tot medische hulp bij zelfdoding en euthanasie.

 

Zo’n 200 internationale deelnemers zullen aan deze derde editie deelnemen. Voor een overzicht van het programma gaat u naar www.icel3.org/programme. Een overzicht van de internationale experten is te vinden op www.icel3.org/speakers

 

Journalisten kunnen gratis deelnemen aan deze driedaagse conferentie.

Registratie via [email protected].

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel