Euthanasie, medische hulp bij zelfdoding en andere levenseindvragen op internationale conferentie

Van 7 tot 9 maart 2019 is de End-of-Life Care Research Group verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent gastheer van het 3e International Conference on End of Life Law, Ethics, Policy, and Practice (www.icel3.org). Drie dagen lang zullen toonaangevende experten over de hele wereld zich in Gent buigen over de meest prangende levenseindekwesties. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan, van het stoppen of niet starten van mogelijk levensverlengende behandelingen over palliatieve sedatie tot medische hulp bij zelfdoding en euthanasie.

ICEL is een multidisciplinaire, multisectorale en internationale conferentie die zich richt tot professionals in wetgeving, zorgverlening, filosofie, bio-ethiek, beleid rond palliatieve zorg en het levenseinde.

Drie dagen lang zullen toonaangevende experten over de hele wereld zich in Het Pand in Gent buigen over de meest prangende kwesties. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan, van het stoppen of niet starten van mogelijk levensverlengende behandelingen over palliatieve sedatie tot medische hulp bij zelfdoding en euthanasie.

Zo’n 200 internationale deelnemers zullen aan deze derde editie deelnemen. Voor een overzicht van het programma gaat u naar www.icel3.org/programme. Een overzicht van de internationale experten is te vinden op www.icel3.org/speakers

Journalisten kunnen gratis deelnemen aan deze driedaagse conferentie.

Registratie via benjamin.werrebrouck@ugent.be.

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal geori├źnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en ge├źngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.