Elke Jorens benoemd tot nieuwe beleidsdirecteur Mens & Organisatie aan de Vrije Universiteit Brussel

Elke Jorens benoemd tot nieuwe beleidsdirecteur Mens & Organisatie aan de Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft Elke Jorens aangesteld als de nieuwe beleidsdirecteur van de directie Mens & Organisatie (M&O). Jorens, een alumna en eveneens fellow van de VUB, brengt een uitgebreide ervaring mee uit haar indrukwekkende loopbaan bij Accenture en Microsoft, waar ze diverse leidinggevende functies bekleedde.

Elke Jorens
Elke Jorens

In haar nieuwe rol zal Elke Jorens een integraal personeelsbeleid ontwikkelen en uitvoeren voor zowel academisch als niet-academisch personeel. Ze rapporteert aan de algemeen beheerder en maakt deel uit van het Directiecomité van de VUB, waar ze een adviserende rol heeft in de Academische Raad.

"De VUB heeft een bijzondere plaats in mijn hart als alumna, en ik ben vereerd om terug te keren in deze nieuwe rol. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van een stimulerende en inclusieve leer- en werkomgeving, waarbij ik mijn ervaring uit het bedrijfsleven in combinatie met de humanistische waarden van mijn alma mater kan inzetten om het menselijk kapitaal van de VUB te versterken.", aldus Elke Jorens.

Professionele achtergrond

Elke Jorens studeerde in 1990 af aan de VUB als handelsingenieur en startte haar loopbaan als consultant bij Accenture. Bij Microsoft bekleedde ze diverse leidinggevende functies, waaronder HR director voor België en Senior Director Head of Talent Acquisition voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als fellow inspireert ze al enkele jaren studenten en professoren met nieuwe inzichten over gendergelijkheid, innovatie en vakoverschrijdend leren en werken. Haar expertise in het aansturen van complexe HR-processen en het bevorderen van innovatie in organisaties is van onschatbare waarde voor de VUB.

Per direct zal Elke Jorens zich concentreren op het verder ontwikkelen en versterken van het HR-beleid van de VUB, in lijn met de strategische doelstellingen van de universiteit. Haar benoeming onderstreept de ambitie van de VUB om te blijven investeren in een inspirerende en innovatieve academische omgeving.


Sam Jaspers
Sam Jaspers Woordvoerder a.i., perscontact wetenschap & onderzoek

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel