Eindelijk weer met volle groene campus schitteren

Eindelijk weer met volle groene campus schitteren

Eerste VUB-infodag op 20 maart zonder COVID19-restricties én met twee nieuwe opleidingen: Bachelor Artificiële Intelligentie en Multilingual Bachelor in Linguistics en Literary Studies

zondag 20 maart 2022 - 9:00 - 17:00 Campus Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus, Pleinlaan 2 1050 Brussel en Brussels Health Campus, Laarbeeklaan 103 1090 Brussel

Op zondag 20 maart zet de Vrije Universiteit Brussel na twee lange jaren eindelijk haar deuren weer wagenwijd open om toekomstige studenten kennis te laten maken met haar mooie campussen in Etterbeek en Jette. Bezoekers krijgen tijdens deze infodag uitleg over wat men kan studeren, met focus op generatiestudenten, werkstudenten en zij-instromers. Doorheen de dag zijn er ook campusverkenningen voorzien, kunnen koten bezocht worden en worden ook vragen beantwoord over huisvesting, studiebegeleiding en studiefinanciering.

Groeiend aanbod Engelstalige opleidingen

Met 100.000 studenten valt moeilijk te ontkennen dat Brussel de grootste studentenstad van het land is. De Vrije Universiteit Brussel is met haar 19.310 studenten goed voor bijna 20% van de studentenbevolking in Brussel. Hiervan zijn 24% internationale studenten. De universiteit zet dan ook in op een groeiend aanbod Engelstalige opleidingen, die ook door Belgische studenten goed wordt gesmaakt. Zo biedt de VUB 3 Engelstalige Bachelors, 33 Engelstalige masters en 13 Engelstalige postgraduaten aan. Op de infodag vinden infosessies van volgende Engelstalige opleidingen plaats:

  • Bachelor Business Economics,
  • Bachelor Social Sciences, 
  • Multilingual Master of Arts in Linguistics and Literary Studies
  • en de gloednieuwe Multilingual Bachelor of Arts in Linguistics and Literary Studies

Nieuwe opleidingen

De VUB start volgend academiejaar ook met maar liefst twee nieuwe opleidingen: de eerste Bachelor Artificiële Intelligentie van België en de meertalige Multilingual Bachelor Linguistics and Literary Studies. In die laatste opleiding kiest de student twee tot vier talen uit een totaalaanbod van 7 talen.

Praktisch

 

Op de VUB-campus in Etterbeek vinden tussen 9u en 17u verschillende groepsinfosessies van 1,5 uur plaats. Verder voorziet de universiteit campusverkenningen en beantwoorden VUB-diensten zoals huisvesting, studiebegeleiding en studiefinanciering alle vragen. De infodag biedt studenten daarnaast een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de koten. Het is ook het moment voor uitgebreide informatie over de opleidingen en schakelprogramma’s of om een voorkennistoets Chemie, Fysica of Wiskunde af te leggen. Men kan ook FabLab Brussels bezoeken, het grootste fablab van Brussel, om te kijken wat toekomstige studenten Industriële Wetenschappen kunnen verwachten. Voor de medische opleidingen, alsook revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, worden studenten verwelkomd op de campus in Jette. Volgende infodag is 24 april.

www.vub.be/infodag

www.vub.be/opleidingen

contact:

Heleen Van Schooneveld

[email protected]

0471 394151

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel