Eerste Brussels Esports Seminar

Eerste Brussels Esports Seminar

Donderdag 14 oktober 2021

Nu donderdag 14 oktober 2021 organiseren beide Brusselse universiteiten VUB & ULB en EGO vzw het allereerste Brussels Esports Seminar.

 

Programma

13.15 Deuren open

13.45 Welkomstwoord door de burgemeester van Brussel: Mr P. Close

13.55 Schepen van sport van de stad Brussel: Mr B. Hellings

14.00 Minister van het Brussels gewest

14.05 Esports in de academie: V. Feipel & R. Meeusen (ULB - VUB)

14.20 Artificial Intelligence & Esports: C. Truzzi & H. De Canck (FARI)

14.40 Esports & Social Onderzoek : Prof. T. Scholz (University of Siegen)

15.05 Pauze

15.20 Intro Sports and Esports Management: J. Verschueren (VUB)

15.25 Esports en City Marketing: Case Rotterdam

15.55 President van de Belgisch esport-federatie: S. Bessi

16.15 Head of Esports at ISFE: S. Mesonero

16.35 Q&A

Eén van de boeiende thema's is trouwens Esports & City Marketing vandaar ook de gewaardeerde steun van Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Plaats van afspraak om 13.30 u is Trademart, C-Lounge 1 in de schaduw van het Atomium. Bereikbaarheid & parking :  Via openbaar vervoer, eindhalte Heysel; Auto : Parking 1 – POOL. Zie https://www.trademart.be/nl/praktische-informatie voor meer details.

 

Voor meer info:          Olivier Goossens – EGO +32489318444

                                   Hélène Fréché – BUA +32498043735

                                   Jos Verschueren – VUB-Esports Master Class +32477391232

                                  

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel