Doktersopleiding VUB zet deuren wagenwijd open met eerste ‘Medical Mix’

Scholieren krijgen unieke kijk achter de schermen tijdens openlesweek

Donderdag 25 oktober 2018 — Nu maandag 29 en dinsdag 30 oktober organiseert de VUB op haar medische campus in Jette voor de eerste keer een ‘Medical Mix’. Het tweedaagse event richt zich op vijfde- en zesdejaarsscholieren die dokter willen worden. De bedoeling is ze een goed beeld te geven van wat de opleiding tot dokter inhoudt. “Een doktersopleiding is inderdaad niet van de poes,” zegt Dirk Wouters, communicatie-adviseur van de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB. “Studenten beginnen maar beter goed voorbereid aan de studie. Vandaar het nieuwe initiatief.” Medical Mix zit ondertussen al vol.

Op de eerste dag van de Medical Mix krijgen de dokters in spe niet alleen tips & tricks om hun slaagkansen voor het toelatingsexamen te verhogen, maar kunnen ze ook een stethoscoop omhangen en een eerste physical exam uitvoeren. Op dag 2 lopen ze mee met een arts in het UZ Brussel, maar de dag richt zich ook naar zij die willen beginnen aan een studie in de biomedische wetenschappen of farmacie. Op het programma staan onder andere workshops ‘basic life support’, ‘geneesmiddelen geanalyseerd’ en ‘het effect van cosmetica op je huid’.

Alle plaatsen van Medical Mix zijn ondertussen bezet. Het weerspiegelt het toenemend succes van de opleiding tot dokter aan de VUB: dit jaar is het aantal inschrijvingen met meer dan 25 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar.  Overigens studeert dit jaar aan de VUB – net als aan andere Vlaamse universiteiten - een dubbele lichting dokters af, het gevolg van de studieduurverkorting van 7 tot 6 jaar die werd ingevoerd in 2012.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom op de ‘Medical Mix’ waar u kan spreken met scholieren en professoren over het belang van deze kennismakingstweedaagse tijdens de workshop “Let’s get physical” (maandagnamiddag) of “Basic Life Support” (dinsdagochtend vanaf 10u) op de Brussels Health Campus (Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel). Komt u langs? Bevestig uw komst dan via dirk.wouters@vub.be .