De VUB beraadt zich over juridische stappen

De VUB beraadt zich over juridische stappen

Verklaring VUB. We vernamen dat een personeelslid van de VUB betrokken zou zijn bij het gerechtelijk dossier naar aanleiding van de dramatische dood van Sanda Dia.

Nader onderzoek van de VUB leert dat het niet om een personeelslid, maar om een VUB-student gaat. Indien de gerechtelijke instanties dat vragen zal de VUB, de nodige informatie verstrekken en alle medewerking verlenen. Wij bekijken of en welke juridische stappen de VUB zal zetten.

We hadden via de pers in 2019 al weet van een andere VUB-student,  die samen met Sanda en nog een andere student de vreselijke en onterende dooprituelen moest ondergaan.

We willen in dit stadium vooral onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Sanda Dia, en met hen en voor hen  hopen op een eerlijk en rechtvaardig proces. Dat wensen we alle partijen toe. 

De VUB wenst het voorlopig bij deze verklaring te laten.

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel