De eerste universitair ondersteunde opleiding in Cycling Management

De eerste universitair ondersteunde opleiding in Cycling Management

Expert Class in Cycling Management

De “Expert Class in Cycling Management” (Expert Class in Cycling Management (expertclasscycling.be))is in België, de bakermat van het wielrennen, en bij uitbreiding in de Lage Landen, de allereerste universitair ondersteunde opleiding in Cycling Management.

In Frame21 (Brussels Airport - Frame21) zullen er in samenwerking met Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, en Sportcareers gedurende 16 donderdagen seminaries worden georganiseerd door docenten en gastsprekers uit het werkveld Cycling Management. En dit vanuit de verschillende bedrijfseconomische invalshoeken binnen het wielrennen anno 2022.

De missie van de seminaries binnen de Expert Class in Cycling Management is om deelnemers, al dan niet uit het wielrennen, op het vlak van Cycling Management op te leiden, bij te scholen of te herscholen. Het is ons doel om via onze cycling gedreven community de wielrenindustrie in de Lage Landen verder te professionaliseren.

In de slipstream van Wouts triomf op de mythische Mont Ventoux, van de Olympische prestaties van onze wielrendelegatie in Tokio en van het “Belgische” WK Wielrennen 2021, zal vanaf januari 2022 deze lessenreeks plaatsvinden. De locatie is Frame21, Corporate Village, Da Vincilaan 2, 1935 Zaventem. De periode: van januari t.e.m. juli 2022, tweewekelijks op donderdag van 14 tot 21 u. We starten op donderdag 13 januari 2022, 14 u.

Het “frame” van deze opleiding is samen met de VUB en met een hele reeks vakspecialisten ontwikkeld op basis van universitair ondersteunde inzichten en haalt topics aan als: de evolutie van het wielrennen, management, economie, marketing, ondernemerschap, projectmanagement en uiteraard een exclusieve casestudie over “onze” Brussels Universities Cyclocross. Het traject levert na het indienen en met succes verdedigen van een eindwerk het getuigschrift Expert Class in Cycling Management op.

Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij deze unieke community door motivatiebrief en cv te sturen naar [email protected].

Website: Expert Class in Cycling Management (expertclasscycling.be)

 

Contactpersonen voor meer informatie

Tom Daniels: coördinator Expert Class in Cycling Management en zaakvoerder Sportcareers (www.sportcareers.be)

gsm: +32 (0)499 221 658 | email: [email protected]

 

Jos Verschueren: inspirator Expert Class in Cycling Management, VUB Sport & Esports Management

gsm: +32 (0)477 39 12 32 | email: [email protected]

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel