Databuzz-project verlengd en uitgebreid

Databuzz-project verlengd en uitgebreid

Databuzz helpt Brusselaars omgaan met nieuwste digitale technologie

Voorstelling Databuzz – maandag 22 november – 9u – GO! Basisschool Zavelberg

Beste journalist,

Het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft een subsidie van 205.000 euro goedgekeurd om het Databuzz-project te verlengen. Dit project van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft de afgelopen drie jaar leerlingen en leerkrachten in het Brussels Nederlandstalig onderwijs leren omgaan met de nieuwste digitale technologie. Dankzij de verlenging kan de Databuzz nog meer scholen bezoeken en wordt het aanbod uitgebreid naar CVO’s, zomerscholen en de Brusselse lerarenopleidingen.

Rector Caroline Pauwels van de Vrije Universiteit Brussel en minister Sven Gatz, VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, nodigen u uit om de Databuzz te ontdekken.

Wanneer: maandag 22 november (22/11)

Waar: GO! basisschool Zavelberg, Oscar Ruelensplein 13, 1082 Sint-Agatha-Berchem

Programma*:

  • 9.00 u         onthaal met koffie
  • 9.10 u         toelichting over de Databuzz door de Verantwoordelijke Datanbuzz VUB en Minister Gatz
  • 9.20 u         start interactieve workshop met leerlingen van GO! basisschool Zavelberg met mogelijkheid om de Databuzz in actie te zien

*De Rector zal niet aanwezig zijn tijdens dit persmoment

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij [email protected] - 0486 48 96 74

ES CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel