COVID-19-apps en de Europese digitale strategie centraal op CPDP2021-conferentie

COVID-19-apps en de Europese digitale strategie centraal op CPDP2021-conferentie

Door VUB in het leven geroepen conferentie rond privacy en databescherming is grootste in Europa en start op 27 januari, online dit jaar. Het grote thema: hoe handhaven we individuele en collectieve rechten in een veranderende wereld? De conferentie is te volgen op www.cpdpconferences.org.

Specialisten rond beleidvorming, advocaten, gebruikers van diverse technologieën, academici, consultants, activisten, het maatschappelijk middenveld en journalisten uit de hele wereld vinden elkaar voor de online editie van CPDP, de leidende conferentie rond privacy en databescherming in Europa.  Het volledige programma staat hier: www.cpdpconferences.org/schedule

Zoals elk jaar zal CPDP 3 dagen vol met baanbrekende gesprekken en side events aanbieden, in de smeltkroes van het digitale en het politieke veld. CPDP2021 voorziet meer dan 80 panels op 5 online podia met actuele debatten op het gebied van informatietechnologie, privacy en gegevensbescherming.

De onderwerpen van de sessies variëren rond Digital Services Act, dataretentie, digitale soevereiniteit, geautomatiseerde besluitvorming in de publieke sector, workplace surveillance, datawetenschap en de COVID-19 pandemie, AI en discriminatie, AI in Smart Cities en nog veel meer. CPDP organiseert ook een reeks interessante side events waaronder het CPDP Art Program, waarin films vertoond worden, kunstenaars in gesprek gaan met CPDP deelnemers en creatieve projecten getoond worden met betrekking tot thema's als privacy en gegevensbescherming.

Meer informatie voor de pers: www.cpdpconferences.org/press

Registreren kunt u hier: www.cpdpconferences.org/registration

 

Paul De Hert [email protected] 0498 81 16 51(databescherming en Europese ontwikkeling op het gebied van databescherming)

Thierry Vandenbussche [email protected] 0485 49 32 04> side events + algemeen

Dara Hallinan [email protected] (sprekers en programma (Engelstalig))

 

 

RC CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel