Congres Medische Wereld 2018

Congres Medische Wereld 2018

De staat van onze gezondheidszorg, huisartsenwachtpost geflopt? en vernieuwing abortuswet

Woensdag 25 april 2018 — Wij willen u als pers graag uitnodigen voor het congres Medische Wereld 2018 op zaterdag 28 april. Het vindt plaats op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette - de Brussels Health Campus - Laarbeeklaan 103 in het auditorium Brouwer. 

Het programma van de Medische Wereld is dit jaar heel breed en superactueel. De ochtend begint met een symposium over hedendaagse geneeskundige uitdagingen. Dit gaat over supersnelle medische ontwikkelingen als gentherapie, supra microchirurgie, Augmented Reality en mobile health. Supra microchirurgie gaat specifiek over een nieuwe behandeling van Lymfoedeem. Daarna volgt een debat waaraan minister Maggie De Block deelneemt. De onderwerpen zijn hete hangijzers: de staat van onze gezondheidszorg, flop op top huisartsenwachtpost? en vernieuwing abortuswet. De staat van onze gezondheidszorg gaat over de huidige situatie van de ziekenhuisnetwerken en een nieuw voorstel voor de financiering van de gezondheidszorg.

In de namiddag volgt een debat over ethiek en economie met drie nijpende zaken: fraude in de gezondheidszorg, verzekering voor vrouwelijke kankers, en gastronomie en gezondheid. Bij dat laatste onderdeel schuiven ook chefkok Sofie Dumont en culinair auteur Pascale Naessens.

Het gedetailleerde programma vindt u op: https://www.medischewereld.be/programma

 

Meer info

Nelson Rabbachin; 0479-65 77 97

Sicco Wittermans Woordvoerder at Persrelaties VUB