VUB verlicht iconische Braemgebouw in de strijd tegen de doodstraf

VUB verlicht iconische Braemgebouw in de strijd tegen de doodstraf

Cities for Life Day

maandag 30/11/2020 – 17u t.e.m. 21u30 – Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus – Pleinlaan 2, Etterbeek

Vanavond verlicht de Vrije Universiteit Brussel uitzonderlijk het bekende Braemgebouw op haar campus in Etterbeek. Hiermee zet de unief haar schouders onder het wereldwijde initiatief “Cities for Life – Steden tegen de Doodstraf”. De VUB wil hiermee actie voeren tegen de dreigende executie van haar in Iran ter dood veroordeelde gastprofessor Ahmadreza Djalali.

“Cities for Life- Steden tegen de doodstraf” viert sinds 2002 ieder jaar de eerste afschaffing van de doodstraf door een moderne staat, op 30 november 1786, door het Groothertogdom Toscane.

Naast het rectoraatsgebouw van de VUB zal in Brussel ook het Europees Parlement verlicht worden als protest tegen de doodstraf. Tal van andere steden in Vlaanderen zoals  Antwerpen, Ieper, Zottegem, Brugge,... en steden over de hele wereld nemen deel aan de actie.  

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom om beelden te maken van het verlichte Braemgebouw aanstaande maandagavond tussen 17u en 21u30. Gelieve uw komst te melden aan:

Lies Feron
VUB persrelaties
lies.feron@vub.be
0484/59 05 50

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel