VUB verlicht iconische Braemgebouw in de strijd tegen de doodstraf

VUB verlicht iconische Braemgebouw in de strijd tegen de doodstraf

Cities for Life Day

maandag 30/11/2020 – 17u t.e.m. 21u30 – Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus – Pleinlaan 2, Etterbeek

Vanavond verlicht de Vrije Universiteit Brussel uitzonderlijk het bekende Braemgebouw op haar campus in Etterbeek. Hiermee zet de unief haar schouders onder het wereldwijde initiatief “Cities for Life – Steden tegen de Doodstraf”. De VUB wil hiermee actie voeren tegen de dreigende executie van haar in Iran ter dood veroordeelde gastprofessor Ahmadreza Djalali.

“Cities for Life- Steden tegen de doodstraf” viert sinds 2002 ieder jaar de eerste afschaffing van de doodstraf door een moderne staat, op 30 november 1786, door het Groothertogdom Toscane.

Naast het rectoraatsgebouw van de VUB zal in Brussel ook het Europees Parlement verlicht worden als protest tegen de doodstraf. Tal van andere steden in Vlaanderen zoals  Antwerpen, Ieper, Zottegem, Brugge,... en steden over de hele wereld nemen deel aan de actie.  

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom om beelden te maken van het verlichte Braemgebouw aanstaande maandagavond tussen 17u en 21u30. Gelieve uw komst te melden aan:

Lies Feron
VUB persrelaties
lies.feron@vub.be
0484/59 05 50

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel