Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van ULB

Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van ULB

VUB-rector gelauwerd voor haar doorgedreven maatschappelijke inzet

Deze woensdag 8 juli krijgt VUB-rector Caroline Pauwels de titel Doctor Honoris Causa toegekend van de ULB. De uitreiking van dit eredoctoraat vindt plaats tijdens de officiële sluiting van het voorbije academiejaar aan de zusteruniversiteit van de VUB. 

De ULB kent het eredoctoraat aan Pauwels toe, omdat ze de waarden en normen van de universiteit sterk belichaamt en omwille van haar aanhoudende inspanningen rond tal van maatschappelijke thema’s: het meertalig onderwijs in Brussel, de verdediging van vrijheid van meningsuiting met de oprichting van Difference Day en vrijheid van onderzoek met haar strijd tegen de opsluiting van de Iraanse gastprofessor Djalali. Daarnaast wordt de rector van de Vrije Universiteit Brussel gelauwerd voor de verschillende samenwerkingsverbanden die ze de voorbije jaren sloot met tal van Europese universiteiten voor het EUTOPIA-project en de versterkte relatie met de ULB.

“Ik ben bijzonder vereerd om dit eredoctoraat in ontvangst te nemen uit handen van mijn gewaardeerde collega-rector Yvon Englert. Het is een mooie erkenning voor de inspanningen die we met de ganse VUB de voorbije jaren deden om als universiteit via onderwijs en onderzoek mee te werken aan een betere maatschappij. Ook tijdens mijn volgende termijn blijven radicaal-humanistisch, -digitaal, - democratisch, -divers, en -duurzaam samen met sterke samenwerkingsverbanden de belangrijkste uitgangspunten.” aldus Caroline Pauwels.

Noot voor de pers:
Caroline Pauwels neemt het eredoctoraat in ontvangst tijdens de slotceremonie van het academiejaar 2019 – 2020 woensdag 8 juli om 16u30 op de ULB-campus (Aula “Janson”, Franklin Rooseveltlaan 48, 1050 Brussel). U bent uiteraard van harte welkom op dit evenement. Komt u langs? Gelieve uw aanwezigheid dan vooraf te melden bij Sicco Wittermans, VUB persrelaties (sicco.wittermans@vub.be en 02/629 21 37). Door de veiligheidsmaatregelen voor het coronavirus, is het aantal plaatsen beperkt.

De uitreiking is ook te volgen via livestream: https://www.facebook.com/ulbruxelles/posts/3066424820060471

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel