App wil immuniteit door bewustzijn over levensstijl vergroten

App wil immuniteit door bewustzijn over levensstijl vergroten

Prof. Reginald Deschepper brengt app en publicatie om grote publiek te helpen

Prof. Reginald Deschepper (VUB) en de vzw LifeMe werken samen met de startup Esperity om de app EmpowerMe te lanceren die de gebruikers bewust maakt van het belang van een goede levensstijl als wapen tegen het corona virus. De levensstijlpeilers lichaamsbeweging, stress, slaap, voeding, sociale relaties, zingeving en omgevingsfactoren hebben immers een door onderzoek bewezen effect op de immuniteit in het geval van een virale infectie. De app kan gratis worden gedownload in de App Store en Google Play Store, www.lifeme.be. Tegelijkertijd brengt Reginald Deschepper een publicatie uit om het grote publiek te helpen. Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?  is gratis te downloaden. 

De inhoud die in de app aangeboden wordt, is het vervolg op het boek ‘Levensstijl als medicijn’, waarin prof. Reginald Deschepper (VUB) uitlegt hoe de zeven levensstijlpeilers bijdragen tot de gezondheid en dus een betere immuniteit. Deze immuniteit is cruciaal in het leven met Covid-19. De gezondheidscrisis heeft een belangrijke impact op onze levensstijl. Mensen worden geconfronteerd met meer stress, minder sociale contacten, beweging, een slechte nachtrust en vaak ook ongezondere voedingsgewoonten. Deze ongezonde levensstijl blijkt een grote vijand van immuniteit. Heel wat coronapatiënten die op de IC terecht komen hebben overgewicht met onderliggende aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Quiz
Op de app kunnen bezoekers hun levensstijlkennis beoordelen door deel te nemen aan een quiz en hun mening te geven over een aantal stellingen, zoals ‘Verhoogde jouw alcoholgebruik tijdens de coronacrisis ten opzichte van vroeger’. Via de app kunnen bezoekers ook hun interesse tonen om ook deel te nemen aan een onderzoek waarbij ze gedurende 12 maanden gevolgd worden op het vlak van hun levensstijlgewoonten. 

Publicatie Levensstijl tegen corona 
In navolging van zijn boek ‘Levenstijl als medicijn’ heeft professor Deschepper nu ook een publicatie geschreven over leven in coronatijden. Daarin staan tips en leidraden hoe je je het best weerbaar maakt. Het draag de titel “Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?” Het wordt gratis verspreid en men kan het raadplegen en downloaden via website www.lifeme.be of via Uitgeverij Lannoo https://www.lannoo.be/nl/je-levensstijl-als-medicijn

Over LifeMe
LifeMe vzw werd opgericht in 2018 met als doel het bewustzijn over de impact van levensstijl op de gezondheidsresultaten te verhogen door middel van een evidence based aanpak. Bovendien wil de organisatie onderzoek doen naar levensstijlgebonden onderwerpen.

GF PE
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel