Afscheid Eddy Van Gelder als voorzitter Raad van Bestuur VUB

Afscheid Eddy Van Gelder als voorzitter Raad van Bestuur VUB

Na 18 jaar voorzitterschap

Achttien jaar lang is Eddy Van Gelder voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB geweest. “Het zijn de leukste jaren van mijn leven geweest,” zegt Van Gelder over zijn lange mandaat. Hij staat bekend als een bruggenbouwer. „Mijn grootste voldoening is dat er nooit grote ruzies zijn geweest.” Op 22 september 2020 geeft hij de fakkel officieel door aan Karsten De Clerck.

Eddy Van Gelder heeft als VUB voorzitter drie rectoren gekend. De eerste was Ben Van Camp, die hem vroeg als voorzitter. Eddy Van Gelders werd voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB op 1 januari 2003. De volgende was Paul De Knop en de laatste Caroline Pauwels, de huidige rector.

Caroline Pauwels: “We zijn Eddy Van Gelder heel erg dankbaar dat hij al die jaren een drijvende en rustgevende kracht is geweest voor de VUB. Met zijn professionaliteit en warme persoonlijkheid heeft hij altijd al zijn kennis, energie en netwerk voor de VUB ingezet. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in de groei en ontwikkeling van de VUB - innovatie, professionalisering, internationalisering … - als bestuurder, maar ook als Brusseleir. ”

Van Gelder studeerde in 1973 af als licentiaat in de economische wetenschappen en werkte achtereenvolgens voor Brouwerij Haelterman, het Instituut voor Kadervorming van de PVV (nu Open VLD) en nadien als directeur van de studiedienst van die partij. In 1984 werd hij algemeen directeur van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (GIMB), waar hij op pensioen ging in 2017. En nu neem hij afscheid als voorzitter van de VUB. “Ik heb aan de VUB echt mijn leukste jaren beleefd. Ik ben heel dankbaar voor al de mensen die ik daar heb leren kennen, en niet het minst ‘mijn’ drie rectoren.”

Eddy Van Gelder wordt als voorzitter van de Raad van Bestuur opgevolgd door Karsten De Clerck.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel