Academische opening VUB 28 september 15u00

Academische opening VUB 28 september 15u00

RETHINK! REUSE! REJOICE!

Na een te lange periode van contactbubbels, social distancing en gedwongen thuisblijven, is het eindelijk tijd voor een nieuwe start. Op dinsdag 28 september 2021 viert de VUB dat met een openingszitting in de gigantische ruimte van de Gare Maritime op de terreinen van Tour & Taxis. Rector Caroline Pauwels en voorzitter van de Raad van Bestuur Karsten De Clerck nodigen u als pers van harte uit op de academische openingszitting, die stipt om 15u00 begint.

Rector Caroline Pauwels zal in haar speech heel duidelijk maken waar het op staat. Ze wil het momentum aangrijpen om de universiteit en de maatschappij te veranderen. We moeten met zijn allen moedig de vele problemen – klimaat, privacy, ongelijkheid, racisme, nepnieuws, cancelculture, aanvallen op wetenschap … - aanpakken. Het kan niet wachten.

De VUB is een Urban Engaged University. Zij behoort jongeren toe. De VUB laat hen op de academische opening dan ook aan het woord over wat volgens hen moet worden herdacht. We gooien het verleden niet weg, omdat veel wel heel goed is: REuse.

Samen met Caroline Pauwels kijken we vol verwachting uit naar een academisch jaar dat in het teken staat van vernieuwd optimisme, met REthink, REuse, REjoice als energieke aansporing om de toekomst met open blik tegemoet te treden.

Programma

  • Verwelkoming
  • Muzikale act: Ana Diaz 
  • Introductie door Karsten De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB 
  • Toespraak door studenten
  • Muzikale act: Ana Diaz 
  • Toespraak door de voorzitters van Studentenraad en International Student Platform
  • Muzikale act: Ana Diaz 
  • Openingsrede door VUB rector Caroline Pauwels
  • Afsluiting: Lied Van Geen taal, gevolgd door receptie

Om toegang te verkrijgen tot de ceremonie dient elke aanwezige een Covid Safe Ticket voor te leggen. Mogen we u daarom vragen om ruimschoots op tijd te komen? Meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven vindt u op www.vub.be/AO2021.

Tot dinsdag 28 september. Rejoice!

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel