Academische opening VUB 28 september 15u00

Academische opening VUB 28 september 15u00

RETHINK! REUSE! REJOICE!

Na een al te lange periode van contactbubbels, social distancing en gedwongen thuisblijven, is het eindelijk tijd voor een nieuwe start.

Op dinsdag 28 september 2021 viert de VUB dat nieuwe begin toepasselijk met een openingszitting op een plaats die zelf op de drempel van een nieuw begin staat: de gigantische ruimte van de Gare Maritime op de terreinen van Tour & Taxis.

Rector Caroline Pauwels en voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB Karsten De Clerck nodigen u als pers van harte uit op de academische openingszitting, die stipt om 15u00 begint.

Samen met kijken we vol verwachting uit naar een academisch jaar dat in het teken staat van een vernieuwd optimisme, met REthink, REuse, REjoice als energieke aansporing om de toekomst met open blik tegemoet te treden.

Om toegang te verkrijgen tot de ceremonie dient elke aanwezige een Covid Safe Ticket voor te leggen. Mogen we u daarom vragen om ruimschoots op tijd te komen?

Het programma van de academische opening zal binnenkort worden bekendgemaakt op deze site. Neem af en toe een kijkje om op de hoogte te blijven.

Meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven vindt u op www.vub.be/AO2021.

Tot dinsdag 28 september. Rejoice!

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel