VUB zwaait 200 internationale studenten uit

VUB zwaait 200 internationale studenten uit

Afgelopen jaren studeerden er helft meer studenten uit het buitenland af aan de Vrije Universiteit Brussel

Op 2 juli neemt de VUB met tijdens "International Student Goodbye" afscheid van de honderden buitenlandse studenten die er dit academiejaar hun diploma behaald hebben. Met dit initiatief wil de universiteit de steeds groter wordende groep buitenlandse studenten de kans bieden om hun universitaire carrière op een mooie manier af te sluiten. Zo kunnen deze studenten samen met hun vrienden en proffen terugblikken op hun studietijd aan de VUB vooraleer ze terug afreizen naar hun thuisland.  

Het academiejaar is intussen officieel geëindigd en dat beketent voor een groot deel van de VUB-studenten nuook het einde van hun universitaire loopbaan. Als ze er geen tweede zit op nahouden tenminste. Daarom ook dat de officiële proclamaties en afstudeerplechtigheden traditioneel op zich laten wachten tot het najaar. Zo krijgt iedereen de kans om feestelijk af te zwaaien, samen met de studiegenoten en proffen. Maar voor de internationale studenten vallen die plechtigheden te laat, aangezien ze vaak meteen na de examens huiswaarst keren en een retourtje Brussel voor velen onder hen niet zo evident en betaalbaar is. Op vraag van de Studentenraad en het International Student Platform, wordt er daarom ook een afstudeermoment voor alle internationale studenten georganiseerd vooraleer die op het vliegtuig naar huis stappen. De afgelopen 5 jaar steeg het aantal afgestudeerde niet-Belgen trouwens met meer dan 50%.

Afstuderen zonder diploma
Het event is vooral symbolisch belangrijk, want een echt diploma krijgen de studenten nog niet mee naar huis. Het gaat vooral om nog een laatste keer samen een fijn moment te creëren.

De VUB is door haar ligging in de hoofdstad van Europa en haar principes van vrij onderzoek al sinds het begin een internationale universiteit. Een hoger aanbod Engelstalige opleidingen en haar reputatie op het gebied van innovatie heeft er voor gezorgd dat er de laatste jaren meer buitenlandse studenten waren. We zijn als universiteit dan ook bijzonder trots op onze internationale studenten en hopen hen door dit initiatief een leuke en blijvende herinnering te bezorgen aan hun tijd aan hun Alma Mater,” aldus Dennis Hermans, alumni officer van de VUB.

Noot voor de pers:
Indien u graag langskomt op de ‘International Student Goodbye” op dinsdag 2 juli vanaf 15u45, gelieve contact op te nemen met Nicky Temmerman ([email protected] of 02/629 11 37).

Meer informatie vindt u op https://www.vub.ac.be/events/2019/international-student-goodbye

Praktisch
Dinsdag 2 juli 2019
15u45 – 18u

Brussels’ Humanities, Sciences and Engineering Campus (Esplanade)
Pleinlaan 2
1050 Brussel

Programma
15u45 – introductie door Dennis Hermans, Alumni Officer VUB
16u00 – Speech Romain Meeusen, Vicerector Internationalisaringsbeleid VUB
16u15 – Networking & drinks
17u00 – Fotomoment met de faculteiten

Contacteer ons
Dennis Hermans Alumni Officer
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel