VUB-studenten roepen op tot grootschalige video-actie voor dr. Djalali:

VUB-studenten roepen op tot grootschalige video-actie voor dr. Djalali:

Post op 10 december 2020 - Internationale Dag van de Mensenrechten – 10u00 - videoboodschap aan Iraanse overheid

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Mensenrechten roepen de studenten van de Studiekring Vrij Onderzoek (STKVO) van de Vrije Universiteit Brussel medestudenten, docenten en andere sympathisanten op, om morgen een videoboodschap gericht aan de Iraanse overheid te delen op sociale media. Met de actie willen ze opnieuw aandringen op de vrijlating van Djalali.  Voorzitter van STKVO Bram Moriën: “Ondanks enorme inspanningen vanuit de wereldgemeenschap blijft de situatie van prof. dr. Ahmadreza Djalali bijzonder kritiek. Het recente uitstel van executie bewees wel dat onze acties effect hebben. Daarom moeten we initiatieven blijven ondernemen om het lot van prof. dr. Djalali zoveel mogelijk in de belangstelling houden.”

Concreet worden de deelnemers gevraagd om een korte video op te nemen waarin ze op een manier naar keuze aan de Iraanse overheid vragen om de arts vrij te laten en die boodschap donderdag 10 december  omstreeks 10u op een eigen social mediakanaal te plaatsen met de hashtags #PeopleForAhmadreza en #SaveAhmadreza.  

De studentenkring maakte zelf al enkele filmpjes ter inspiratie en formuleerde een reeks handige tips voor wie zelf een video wil maken om de actie te ondersteunen. (als bijlage in deze mail - onderaan)

Elke wijze van publieke belangstelling voor het lot van prof. dr. Djalali is een stap dichter bij zijn thuiskomst. Naast de diplomatieke inspanningen die plaatsvinden is dit momenteel een van de enige dingen die we kunnen doen. Als zoveel mogelijk mensen een filmpje plaatsen op sociale media dan is dit een niet te miskennen boodschap aan de Iraanse overheid.” voegt Moriën nog toe.

“Het is absoluut geweldig dat ook onze studenten zich op verschillende manieren blijven engageren om Ahmadreza vrij te krijgen. Elke actie telt en de strijd is nog lang niet gestreden. Ik ben zeker trots op de ganse VUB-community en hoop dat ook het grote publiek het initiatief massaal ondersteunt” besluit VUB-rector Caroline Pauwels.  


contact:

Studiekring Vrij Onderzoek

STKVO@vub.be 

Bram Moriën

 

De wereld heeft je nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën en acties samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel