VUB-studenten kunnen examens verplaatsen voor vaccinaties

VUB-studenten kunnen examens verplaatsen voor vaccinaties

VUB-studenten die zich moeten laten vaccineren kunnen een inhaalexamen aanvragen voor de dag van de vaccinatie en de dag daarop. “We willen al onze studenten aanmoedigen om zich te laten vaccineren”, zegt vicerector Jan Danckaert. “Daarnaast willen we hen ook de kans geven om hun examen op volle sterkte af te leggen”. 

Als een student niet aanwezig kan zijn door een vaccinatie, wordt dit beschouwd als een wettige ziektedag. Ook studenten die grieperige symptomen ervaren door het vaccin krijgen uitstel. Er wordt dan gekeken of een inhaalexamen mogelijk is. “Een examen is altijd een stressvol moment, we willen dan ook dat onze studenten op volle sterkte hun examen kunnen aanvatten”, zegt Jan Danckaert, “Als universiteit zien we het als een plicht om onze studenten aan te raden zich te laten vaccineren. Als er een overlap is met een examen kijken we of een inhaalexamen mogelijk is. In de meeste gevallen zal dat kunnen.”

Bij voorkeur plannen studenten hun vaccinatiemoment zo in dat er geen overlap is met een examen. Als dit niet mogelijk is, zullen studenten hun afwezigheid moeten bewijzen met een uitnodiging van het vaccinatiecentrum of een doktersattest. Studenten die zich op een reservelijst hebben geplaatst en last minute opgeroepen worden, krijgen geen uitstel.


Corona lesmarathon

De VUB blijft zich verder inzetten om de bevolking te informeren over het coronavirus. In deze abnormale tijden is het uitgesloten om samen les te volgen in een aula. Daarom heeft de VUB lesmarathons georganiseerd die nog steeds gratis en door iedereen te bekijken zijn. Na de thema’s klimaat en seksuele beleving staat nu corona centraal. Negen experten van de VUB benaderen in blokjes van 45 minuten het coronathema vanuit hun vakgebied, op het niveau van de derde graag Secundair Onderwijs. Waarom zijn de ziekenhuizen overbelast? Welke historische lessen kunnen we trekken uit vorige pandemieën? En hoe flirten we in een lockdown? De lesmarathon over corona staat integraal op de website: https://www.vub.be/9uur/corona-lesmarathon#bekijk-het-lesmateriaal.

 

Meer info

vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert, contact via persrelaties

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel