VUB-studenten krijgen hoorcolleges op campus vanaf 28 februari

VUB-studenten krijgen hoorcolleges op campus vanaf 28 februari

Studentenleven wordt weer opgestart

Vanaf maandag 28 februari kan op de VUB terug alle onderwijs fysiek doorgaan. Ook de hoorcolleges kunnen dan weer op de campussen plaats vinden. De werkcolleges, oefeningen en practica zijn de hele tijd al fysiek kunnen blijven doorgaan. De VUB is blij om haar studenten opnieuw te kunnen verwelkomen.  Vicerector onderwijs- en studenten­beleid Jan Danckaert: “Het zal heel fijn zijn om de studenten terug meer op de campussen te zien rondlopen, ze te laten genieten van persoonlijke contacten en hen weer aan het studentenleven, ook het uitgaansleven, te laten deelnemen. Ik denk dat studenten daar echt nood aan hebben. Het is een heel belangrijk onderdeel van hun vorming, ook als mens. Kortom, het zal iedereen, studenten en lesgevers, deugd doen.”

Om de studenten zo veilig mogelijk les te laten volgen, wordt aan de VUB het CO2-gehalte in de lucht van alle type leslokalen gemonitord.  Als de limietwaarde zou worden overschreden, zal de docent een pauze inlassen om dan ramen en deuren open te zetten.

Mondmaskers zijn ook nog steeds verplicht in alle binnenruimtes op de VUB-campussen. Voor labosessies en werkcolleges met veel interactie en waar de afstand niet kan worden gegarandeerd, zijn FFP2 maskers verplicht. De VUB verschaft deze maskers aan studenten tegen aankoopprijs. Sportlessen zijn de uitzondering, waarbij het dragen van het mondmasker niet verplicht is tijdens het sporten zelf.

Blended learning blijft uiteraard een belangrijke manier van lesgeven, die past bij de onderwijsaanpak van de VUB. Dit houdt in dat fysieke en digitale onderwijsvormen worden gecombineerd, zodat ze elkaar aanvullen en ondersteunen.

De docenten blijven een digitaal alternatief voorzien voor de hoorcolleges. Studenten kunnen daarmee de leerstof zelfstandig verwerken, wanneer ze niet naar de hoorcolleges kunnen komen of wanneer ze de stof herhalen voor de examens.

Daarnaast kan ook het studentenleven, waaronder ook het uitgaansleven, weer doorgaan op de campussen, conform de coronabarometer. De VUB begeleidt haar studentenkringen om dat in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten plaats vinden.

 

Meer info

Contact met vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert via de persrelaties van de VUB.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel