VUB professors Web of Science Highly Cited researchers.

VUB professors Web of Science Highly Cited researchers.

Professor Joeri Van Mierlo, oprichter van het MOBI Electromobility Research Centre aan de VUB kreeg de benoeming ‘Higly Cited Researcher 2023’ van Web of Science. Van Mierlo is trots maar ook zeer dankbaar: "Vereerd en trots op mijn prestaties, maar net zo trots op het team en de onderzoekers die elk gepubliceerd resultaat mogelijk hebben gemaakt. Het is een gedeelde reis van succes”. ​ Zijn impact wordt niet alleen gekenmerkt door zijn talrijke 'Highly Cited Papers', die de afgelopen tien jaar consequent in de top 1% staan op basis van citaties, maar ook door de kwalitatieve analyse en het oordeel van experts dat wordt toegepast in het selectieproces. Zijn werk overstijgt het aantal citaties en belichaamt een toewijding aan uitmuntendheid en innovatie. Van Mierlo is de enige Belg in de categorie “Engineering”, wat zijn individuele bekwaamheid benadrukt, maar ook het belang van zijn bijdragen aan baanbrekend technisch onderzoek.

VUB Professor Jan Steyaert mocht sinds 2019 reeds de prestigieuze titel ‘Highly Cited Researcher’ aannemen. Professor Steyaert leidt de onderzoeksgroep Structural Biology Brussels. Zijn groep bestudeert de structuur van eiwitten en DNA van moleculair tot atomair niveau. Door de positie van atomen in een macromolecuul te bepalen (eiwitten bevatten bijvoorbeeld duizenden atomen) kunnen ze afleiden hoe dergelijke moleculen als kleine machines kunnen functioneren, en hoe ze met elkaar interageren. Het einddoel van dit onderzoek is het ontrafelen van de complexe machines die cellen laten werken. Hun fundamentele onderzoek in de biologie en biochemie leidt tot belangrijke industriële en biomedische toepassingen.

 

Story image

 

MOBI research group: Home | MOBI VUB

SBB research group: Structural Biology Brussels | Vrije Universiteit Brussel

Koen Stein
Koen Stein Perscontact wetenschap & innovatie

 

WE IR
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel