VUB-prof Elke Van Hoof lid werkgroep “mental Health” voor exitstrategie

VUB-professor Elke Van Hoof is opgenomen in de werkgroep “mental health” die de GEES (Group of Experts for Exit Strategy) ondersteunt om de psychosociale impact mee op te nemen in de exitstrategie. “De corona-epidemie veroorzaakt verhoogde stress en angst. Dat is een normale reactie op een abnormale situatie.”

Het doel van de werkgroep “mental health” is aanbevelingen te formuleren voor het opstellen van een plan van gecoördineerd beleid voor de aspecten van de geestelijke gezondheid. Dit omvat onder andere: eerstelijnszorg, psychosociale risico's op het werk (met inbegrip van telewerkaspecten), terugkeer naar het werk na ziekteverlof in verband met psychische problemen, kinderpsychiatrie, financiering van de psychologische en geestelijke gezondheidszorg en terugbetaling door het RIZIV, definitie van doelgroepen (beroepskrachten in de gezondheidszorg, kinderen en tieners).

Psycholoog Elke Van Hoof is ook voorzitter van de werkgroep rond de psychosociale impact van COVID19 binnen de Hoge Gezondheidsraad.

PE
Sicco Wittermans