VUB onderzoekt impact mobiliteitsgedrag door coronacrisis

Hoe willen we ons na de crisis verplaatsen?

De Corona-maatregelen hebben de laatste weken onze mobiliteit sterk beperkt. Nu bekend is hoe de volgende fases zullen verlopen, denken we ook allen al vooruit aan hoe we ons de komende tijd zullen verplaatsen. Wordt alles weer als voorheen of verandert onze kijk op mobiliteit?

Om inzicht te krijgen in de impact op mobiliteitsgedrag voert de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel onderzoek naar het verplaatsingsgedrag voor, tijdens en – de vooruitzichten over – na de coronamaatregelen in België.

“Met deze studie wensen we na te gaan hoe de coronamaatregelen het mobiliteitsgedrag beïnvloeden,” licht Lieselot Vanhaverbeke, prof technologie en mobiliteit (VUB), toe. “Hoe hebben burgers hun gedrag veranderd na 12 maart en hoe zal dit evolueren nu de maatregelen stilaan aangepast worden? Internationaal is er interesse in het vergelijken van de resultaten uit België gezien de maatregelen en de tijdschema’s variëren.”

Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan de enquête via www.mobi-corona.be. De survey is in drie talen Nederlands, Frans en Engels. Het beantwoorden van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.

Contact:

Lieselot Vanhaverbeke

lieselot.vanhaverbeke@vub.be

Lieselot Vanhaverbeke prof technologie en mobiliteit (MOBI)
Lies Feron
Lies Feron Wetenschapscommunicatie Persrelaties
Lieselot Vanhaverbeke prof technologie en mobiliteit (MOBI)
Lies Feron
Lies Feron Wetenschapscommunicatie Persrelaties