VUB groeit voor het achtste jaar op rij

VUB groeit voor het achtste jaar op rij

De Vrije Universiteit Brussel groeit voor het achtste academiejaar op rij en dat is ongezien. Dit jaar hebben zich 2345 generatiestudenten aangemeld, dat is ongeveer twee procent meer dan vorig jaar. Momenteel zijn er in totaal 20085 inschrijvingen, in 2013 waren dat er 16.352. Opvallende groeiers dit jaar zijn de bachelors Ingenieurswetenschappen en Taal & Letterkunde, die elk met meer dan 30 procent groeien.

Vicerector Onderwijs‐ en Studentenbeleid Jan Danckaert is er blij mee. “Het toont aan dat jonge mensen er vertrouwen in hebben om in het grootstedelijke en meertalige Brussel, en vooral aan de VUB, te komen studeren. We blijven inzetten op een persoonlijke begeleiding van onze studenten en zetten in op fysiek onderwijs op campus en op locaties in Brussel, ondersteund door digitaal lesmateriaal: blended learning. We willen dat onze studenten een echte studententijd meemaken, vol individuele groei, zowel qua kennis als persoonlijke ontwikkeling.”

Sociale Wetenschappen en Solvay Business School blijft de grootste faculteit met bijna 6.000 inschrijvingen, gevolgd door Recht en Criminologie, en Psychologie en Educatiewetenschappen met meer dan 3.000 respectievelijk 2400 inschrijvingen. De Bachelor Social Science in eerstgenoemde faculteit en in samenwerking met de UGent blijft het opvallend goed doen.

De verrassingen zijn te vinden in de procentuele stijgers. De VUB verheugt zich in de vernieuwde interesse in de Bachelor Ingenieurswetenschappen met een groei van bijna 40 procent. De bachelor Computerwetenschappen blijft het net als vorig jaar goed doen met een groei van meer dan 30 procent. Verheugend nieuws, want de nood aan ingenieurs en IT-deskundigen in de maatschappij is heel groot. De VUB beseft dat terdege. Samen met de ULB lanceren we vanaf volgend academiejaar ook een postgraduaat “Women in IT” waarin niet IT-ers zich kunnen bijscholen. Tenslotte is er de Bachelor Taal- en Letterkunde, die met een groei van 35 procent ook opvallend mooi scoort.

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte, waaronder Taal- en Letterkunde valt, heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op rekrutering en de opleidingen in de faculteit doen het dan ook heel goed, waaronder de hippe Multilingual Masters die veel studenten aantrekken. Ook de Educatieve Masters in het Multidisciplinair Instituut voor Lerarenopleiding (met campussen in Etterbeek, Jette, Anderlecht, Diest en Leuven) stijgen met meer dan 10 procent en dat is dan weer goed nieuws voor het lerarentekort.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel