Unieke internationale 24-uurs wetenschapsmarathon in de strijd tegen dreigende executie Djalali

Unieke internationale 24-uurs wetenschapsmarathon in de strijd tegen dreigende executie Djalali

Op woensdag 9 december houden meer dan 100 wetenschappers, onderzoekers en academici uit 20 landen een wereldwijde online wetenschapsmarathon om het lot van de Zweeds-Iraanse professor Ahmadreza Djalali aan te vechten. 24 uur lang stellen ze belangrijke onderzoeksdoorbraken en -uitdagingen voor en speechen ook verschillende collega’s en vrienden van Djalali. Ook VUB professoren nemen deel aan deze actie: onder andere Rector Caroline Pauwels, Prof Dr Marc Noppen (CEO UZ Brussel), en collega’s zoals Dr. Gerlant van Berlaer.

De marathon is een initiatief van de Italiaanse Università degli Studi del Piemonte Orientale Amedeo Avogadro waar Djalali ook aan verbonden was. De universiteit strikte voor deze solidariteitsactie in totaal 101 sprekers gespecialiseerd in geneeskunde, natuur-, ingenieurs-, landbouw-, mens- en sociale wetenschappen uit Italië, Argentinië, Australië, België, Canada, Colombia, Ethiopië, Frankrijk, Japan, India, Ierland, Israël, Nederland, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De 24-uurs wetenschapsmarathon start nu woensdag 9/12 om 15u en is volledig te volgen via livestream op https://www.youtube.com/channel/UCBPWtp2U_5-qwuAW9XmY3eA.

“Met de VUB blijven we alles op alles zetten om Ahmadreza vrij te krijgen. Het is absoluut hartverwarmend om te zien dat ook andere instellingen van over de hele wereld hun krachtige schouders onder deze strijd zetten. We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om nogmaals een oproep doen aan politici in binnen- en buitenland om bij Iran aan te dringen op Djalali’s vrijlating.” besluit VUB-rector Caroline Pauwels.

 

Meer info

Gerlant van Berlaer, 0476-28.42.42

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel