ULB en VUB stellen gezamenlijk memorandum voor Brussel voor.

Brusselse speerpunten: onderzoek, innovatie, opleidingen, sociale cohesie, stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid

Op woensdag 3 april presenteren VUB-rector Caroline Pauwels en ULB-rector Yvon Englert het ‘ULB-VUB 2019 Memorandum’ met betrekking tot de Brusselse uitdagingen tijdens een persconferentie om 10.30 uur in het FabLab op de site van USQUARE. U bent vriendelijk uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

Als toonaangevende particuliere werkgevers met meer dan 15.600 werknemers (inclusief ziekenhuizen) en meer dan 45.000 studenten, waarvan bijna een derde uit het buitenland komt, zijn de twee universiteiten belangrijke spelers in de sociale, internationale en economische ontwikkeling van de Europese hoofdstad.

Met het oog op de verkiezingen van mei 2019 willen de ULB en de VUB een aantal acties voorstellen om hun interactie met de samenleving en de toegevoegde waarde van de universiteiten voor Brussel te versterken, met name op de volgende gebieden:

• Onderzoek en innovatie
  • Initiële en voortgezette opleiding
  • Sociale cohesie en stedelijke ontwikkeling
  • Duurzaamheid en milieu-uitdagingen

Praktische informatie:

Persconferentie

Woensdag 3 april om 10.30 uur

Locatie: FabLab Academie, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Elsene – Gebouw F/G

Contactpersonen

VUB: Sicco Wittermans - sicco.wittermans@vub.be - 02 629 21 37

ULB: Kahina Benyacoub - kahina.benyacoub@ulb.be - 02 650 44 61

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiƫnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geƫngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.