ULB en VUB stellen gezamenlijk memorandum voor Brussel voor.

ULB en VUB stellen gezamenlijk memorandum voor Brussel voor.

Brusselse speerpunten: onderzoek, innovatie, opleidingen, sociale cohesie, stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid

Op woensdag 3 april presenteren VUB-rector Caroline Pauwels en ULB-rector Yvon Englert het ‘ULB-VUB 2019 Memorandum’ met betrekking tot de Brusselse uitdagingen tijdens een persconferentie om 10.30 uur in het FabLab op de site van USQUARE. U bent vriendelijk uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

 

Als toonaangevende particuliere werkgevers met meer dan 15.600 werknemers (inclusief ziekenhuizen) en meer dan 45.000 studenten, waarvan bijna een derde uit het buitenland komt, zijn de twee universiteiten belangrijke spelers in de sociale, internationale en economische ontwikkeling van de Europese hoofdstad.

Met het oog op de verkiezingen van mei 2019 willen de ULB en de VUB een aantal acties voorstellen om hun interactie met de samenleving en de toegevoegde waarde van de universiteiten voor Brussel te versterken, met name op de volgende gebieden:

  • Onderzoek en innovatie
  • Initiële en voortgezette opleiding
  • Sociale cohesie en stedelijke ontwikkeling
  • Duurzaamheid en milieu-uitdagingen

Praktische informatie:

Persconferentie

Woensdag 3 april om 10.30 uur

Locatie: FabLab Academie, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Elsene – Gebouw F/G

Contactpersonen

VUB: Sicco Wittermans - [email protected] - 02 629 21 37

ULB: Kahina Benyacoub - [email protected] - 02 650 44 61

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel