Statement VUB over inbraak en vandalisme in studentenrestaurant

Statement VUB over inbraak en vandalisme in studentenrestaurant

Afgelopen nacht werd het VUB-studentenrestaurant getroffen door een verwerpelijke daad van inbraak en vandalisme. Onze collectieve voorzieningen voor studenten en personeel zijn zwaar beschadigd. We zijn hier erg door aangedaan.

Elke vorm van geweld tegen mensen en gebouwen is onaanvaardbaar. Daarom dient de VUB klacht in tegen onbekenden. De verantwoordelijken voor deze verwerpelijke actie zijn nog niet bekend.

We vragen de bezettende studenten, inclusief leden van het VUB Palestine Solidarity Network en Encampment VUB, en betrokken personeelsleden om publiekelijk afstand te nemen van deze acties. Deze inbraak gaat te ver en heeft niets te maken met solidariteit met Palestina.

We rekenen op ieders medewerking om onze campus veilig en respectvol te houden.

Het restaurant blijft open. We doen ons best om de schade, die na een eerste raming op €25.000 staat, snel te herstellen en onze diensten normaal te laten draaien.

Speak freely, listen respectfully, different opinions matter.

 

Rector Jan Danckaert antwoordt op open brief VUB-personeelsleden
Ik kreeg deze week een open brief te lezen waarin doctoraatsstudenten, personeelsleden en docenten met aandrang aan de VUB vragen om ‘meer’ te doen. Ik merk een verharde en enigszins bedreigende toon en blijf aandringen op een respectvolle dialoog.
press.vub.ac.be

 

Copyright Jean Cosyn.


Peter Van Rompaey
Peter Van Rompaey Senior advisor corporate communications en rectorcommunicatie

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel