Persuitnodiging: Kunsten- en wetenschapsfestival CurieuCity daalt neer in hartje Brussel

Persuitnodiging: Kunsten- en wetenschapsfestival CurieuCity daalt neer in hartje Brussel

Na het succes van de eerdere edities in Molenbeek en in Vorst, is Curieucity terug voor een laatste editie dit jaar. Het Vossenplein wordt van 29 november tot 1 december omgetoverd tot een ontdekplek waar wetenschap, technologie en kunst samenkomen. Jong en oud verkennen er gratis zowel de STEM-domeinen (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) als de invloed die STEM uitoefent op de samenleving.

Wij nodigen u uit om het festivalparcours te ontdekken op vrijdag 29 november om 14.00 uur. Verzamelen op het volgende adres: in het Cultureel Centrum Breugel (entreehal), Vossenstraat 1F, 1000 Brussel.

Gelieve uw aanwezigheid voor vrijdag 29 november te bevestigen via sandra.splouchal@ulb.be.

 


Meer informatie

Alle informatie over het festival is te vinden op: www.curieucity.brussels.

CurieuCity is een gratis, rondreizend festival dat dit jaar al twee edities heeft gekend - "Ontdek de stad van de toekomst" in Molenbeek en " Duik in het hart van de biodiversiteit en de wonderen der natuur”." in Vorst en een speciale editie in het Huis van Culturen in Molenbeek over "robotica".

Curieucity wordt gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via Innoviris. Een project van de zusteruniversiteiten ULB en VUB en hun artistieke partner OHME, met de steun van de Nationale Loterij en haar spelers en van de VGC voor het traject in de lokale Nederlandstalige scholen.

Op het programma

  • Cultureel Centrum Bruegel – Het universum, machines en wiskunde: Dompel je onder in tentoonstellingen en activiteiten die je nieuwsgierigheid prikkelen over de mysteries van het universum, de complexiteit van mechanismen en de schoonheid van wiskundige formules.
  • Art & Marges Museum: Ontdek "Arborescences" - een tentoonstelling waarin Michel Goyon wiskunde en kunst samenbrengt om de wereld te verkennen door een "imaginair encyclopedie van metamorfose".
  • Hectolitre: Verken chemie, fysica, en de biomedische wereld via vloeistoffen en stromende materie.
  • Mazette Bar: Bordspellen, chemie, brood en bier.
  • Archief van Brussel: Begrijp wat als waar of onwaar wordt beschouwd in de wetenschap en waarom. Ontdek hoe kennis wordt opgebouwd door wetenschap, technologie en kunst.
  • Vossenplein: DataBuzz Ontdek de wereld van artificiële intelligentie (AI) en datajournalistiek via drie spannende workshops.

 

WE
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel