Hoe moet het verder met het drugsbeleid in grote Belgische steden?  

Hoe moet het verder met het drugsbeleid in grote Belgische steden?  

VUB organiseert op 27 november Het Grote Drugsdebat 

Het gebruik van illegale drugs is een dagelijkse realiteit in iedere stad of gemeente, maar de risico’s en problemen zijn vooral zichtbaar in grote steden. Brussel, bijvoorbeeld, worstelt met toenemend druggebruik en -criminaliteit. Om deze complexe problematiek aan te pakken, organiseert de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op 27 november Het Grote Drugsdebat. 

Tijdens dit evenement gaan experten uit verschillende domeinen, waaronder nationaal drugscommissaris en VUB-fellow Ine Van Wymersch, in gesprek met elkaar over mogelijke oplossingen op het gebied van handhaving, preventie en zorg. Dit debat biedt een platform voor diverse perspectieven, van beleidsmakers en onderzoekers tot hulpverleners en het publiek. 

Wij nodigen u van harte uit om Het Grote Drugsdebat bij te wonen. We bieden u niet alleen de mogelijkheid om luisteren naar inzichten van prominente sprekers, maar ook om in gesprek te gaan met zowel het publiek als de panelleden. Met reeds meer dan 500 bevestigde deelnemers belooft het een boeiende avond te worden. Gelieve uw aanwezigheid voor 27 november te bevestigen via Leen.Vandevelde2@vub.be of +32 471 09 17 24.  


Praktische informatie 

  • Woensdag 27 november 2024, van 20u tot 22u 
  • VUB Main Campus Etterbeek Pleinlaan 2, 1050 Elsene (Aula QA) 

Sprekers 

  • Ine Van Wymersch, nationaal drugscommissaris 
  • Jurgen De Landsheer, korpschef van Politiezone Brussel-Zuid   
  • Kathleen Peleman, directeur VAD, Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs  
  • Bruno Valkeneers, woordvoerder Transit vzw, opvangcnetrum voor alcohol- en drugsverslaafden 
  • Steven Debbaut, criminoloog (VUB), stichtend lid van de experten – en burgerbeweging SMART on Drugs 

Meer informatie:  Het Grote Drugsdebat 


Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld.  

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.  

Creëer mee(r) impact 

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel