Ook voor niet-reguliere studenten: Decision Support for Sustainability

Ook voor niet-reguliere studenten: Decision Support for Sustainability

Micro-credential duurzaamheid voor ieder die wil bijleren

In het tweede semester start aan de VUB het vak Decision Support for Sustainability. Het is het eerste vak echt gericht op een publiek van buiten de universiteiten. Het is voor mensen uit het bedrijfsleven om hen te leren inzetten op een duurzaam beleid. Deelnemers kunnen hiervoor micro-credentials krijgen die op een getuigschrift in studiepunten worden uitgedrukt. Initiatiefneemster professor Cathy Macharis over het vak: “De wereld evolueert naar een meer duurzame wereld. De uitdagingen zijn duidelijk en er is veel bereidheid tot verandering. Maar hoe komen we tot duurzamere oplossingen? En hoe weten we dat ze inderdaad duurzamer zijn?”

In deze Engelstalige cursus worden verschillende technieken voor besluitvorming over duurzaamheid aangeboden. Variërend van zeer data-gedreven technieken, zoals Externe Kosten Berekeningen tot zeer mensgerichte methoden, zoals participatieve toekomstverkenningen. 

De cursus wordt op een interactieve manier georganiseerd met workshops waarin we u de verschillende technieken op een hands-on-manier laten ervaren, aangevuld met lezingen die online of klassikaal gevolgd kunnen worden. De cursus is daarom geschikt voor iedereen met een professionele of persoonlijke interesse in duurzaamheid. 

 

Micro-credentials

Deze cursus maakt deel uit van het reguliere cursusaanbod van de VUB. Het wordt ook aangeboden als een micro-credential, waardoor ook niet-reguliere studenten het kunnen volgen. Als micro-credential is deze cursus interessant voor iedereen die begaan is met duurzaamheid en er in zijn organisatie of bedrijf mee te maken heeft. De cursus heeft een studiebelasting van 6 ECTS en levert een micro-credential certificaat op.

Inschrijven kan onder creditcontract, wat betekent dat je een semestercursus volgt die bestaat uit lezingen en workshops, uitgedrukt in ECTS, en na afronding een certificaat ontvangt.  

Vicerector Onderwijs Jan Danckaert: “De wereld rondom verandert snel en er wordt meer en meer verwacht dat mensen zich continu bijscholen. We kunnen als universiteit inspelen op deze maatschappelijke vraag , waarbij één of meerdere opleidingsonderdelen tesamen worden aangeboden. We kunnen de verworven kennis en vaardigheden ook valideren via micro-credentials, en dan worden deze daarmee ook op Europees niveau erkend. Bovendien kunnen we nu ook veel lessen online aanbieden waardoor het makkelijker wordt om de brug te leggen naar mensen die werken en/of met familiale taken.”

Alle huidige micro-credentials aan de VUB vindt u op: https://www.vub.be/opleiding/micro-credentials

Op deze site van UAntwerpen, UGent en VUB vindt u de opleidingen die als micro-credentials aan deze universiteiten kunt volgen: https://nova-academy.be/

Dit initiatief kadert ook in De Wereld Heeft Je Nodig: www.vub.be/dewereldheeftjenodig/planet/project/microcredential-decision-support-systems


Meer info

Cathy Macharis, [email protected], 0479-39 55 49

 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de volgende link, gebruik als studiegidsnummer 4021209FNR: https://www.vub.be/opleiding/microcredential-decision-support-systems

ES
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel